Best akkurat nå

Lil Halima, Janus Rasmussen og Veronica Maggio er blant artistene som står bak ukens utvalgte låter.

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Peder Haugfos, musikkjournalist NRK Urørt

Veronica Maggio – «5 minuter»
En tre minutter lang låt ved navn «5 minuter». Merkelig valg, tenker kanskje noen, men dette er en særdeles deilig, synthdreven låt som handler om den svenske svartsjuka, eller sjalusi som det heter på norsk. Sporet er noe mindre allsangvennlig sammenlignet med hennes største hits, men sørger for en oppløftende stemning.

Pryda – «Sonar»
Dette er en dukkert ned i den dype klubbmusikken. Eric Prydz (Pryda) er kjent for mye mer enn sin hitsingel «Call on Me», og feirer nå sine 15 år på banen med å slippe uutgitt musikk. Dette er leken, langstrakt, mørk, melankolsk og technobetonet housemusikk.

Arianrhod Engebø, programleder P3

Lil Halima, Canto – «Booty»
Denne er til deg som vil tvihalde på sommarstemninga. Samarbeidet mellom 20 år gamle Lil Halima frå Bardu og den svenske produsenten Canto har resultert i ein herleg og ekstremt dansbar beat som, akkompagnert med Lil Halima si fløyelsmjuke stemme, låter ikkje mindre enn magisk. Her snakkar vi to og eit halvt minutt med smittande feel-good-stemning. Du kjem til å ville sette denne på repeat.

Labrinth, Zendaya – «All For Us» (HBO OST)
Wow! Då siste episode av HBO-serien «Euphoria» kom ut forrige helg fekk eg vedvarende gåsehud på grunn av denne låta. Zendaya, som speler hovudrolla Rue i serien, tek verkeleg låta som Labrinth slapp tidlegare i sommar, til nye høgder i denne remiksen. Låta er mektig med ein vill rytme, sterk koring i bakgrunnen og tekst som får deg til å kjenne på både dei vonde og gode kjenslene.

Ruben Gran, musikkprodusent P3

Janus Rasmussen – «April»
Riktignok kom den Reykjavik-baserte produsenten sitt siste album «Vín» i våres. Det var noe av det beste da, og spesielt i sommer, mens du sona ut på stranda eller var på vei hjem fra fest tidlig på morgenen. Likevel er dette best akkurat nå også, når jeg tylles inn av hans sympatiske beats. Detaljene svever omkring i takt med høstløvet som snart faller, med en fremdrift som løfter meg bestemt, men vennlig.

IDLES – «I Dream Guillotine»
Skal du høre ett britisk punkband med litt attåt akkurat nå, så er det IDLES. Eller, forhåpentlig har du hørt på dem siden de albumdebuterte med «Brutalism» i 2017. De er like deler morsomme, følsomme, sinte, kløktige og ekstremfengende, også på dette siste låtslippet. Du vil danse og tenke samtidig, sier du? Topp, vær så god.

Ali Soufi-Grimsrud, musikkjournalist og anmelder i P3

YBN Cordae – «RNP» ft. Anderson .Paak
Fet i all sin enkelhet, denne. Det er få elementer på elegante «RNP», som handler om alle luksusproblemene som oppstår som en følge av suksess, men den smeller ekstra for det. Gjesten, kritikeryndling og generelt flinkis Anderson .Paak, overskygger den unge rapperen med sitt refreng som er fort gjort å få på hjernen.

Nas – «Lost Freestyle»
At Nas velger ut middelmådige beats er en lite skjult hemmelighet (i alle fall hva angår de siste ti årene, sånn cirka), og hans «The Lost Tapes 2» går dessverre i den fella. Men blant de grandiose, rare popleflende sporene finner du blant annet «Lost Freestyle» hvor veteranen viser sterk form til et kledelig lydbilde.

Les også:
Tidligere Best akkurat nå-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3