Best akkurat nå

Drømmende popmusikk og låter å danse til – her er ukas låt-anbefalinger.

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Ukas låt på P3

Honningbarna – «King Kong Justice»
Honningbarna er tilbake og musikkgruppa ble både så gira og så nostalgiske at vi likeså gjerne kåret den til Ukas låt på P3. Låta har et fremoverlent driv og perfekt tyggemotstand, og selv om det er en smule «last year» å hate på influencere, er det faktisk rimelig tilfredsstillende å synge med på linja «drukne en blogger i den jævla Pepsi Max-en deres».

Wolfgang Wee, programleder og musikkprodusent

Electric Guest – «Dollar» (Lemaitre Remix)
I påvente av nytt materiale, holder Ullern-duoen seddelpressa varm med en ny, franskaktig, funky remix av en nokså ukjent artist her til lands, men som er «huuuuge» borte på vestkysten.

Regard – «Ride it»
En nokså ukjent DJ og produsent fra Kosovo står bak en av sensommerens aller største danselåter, som også er blitt veldig populær på videoappen TikTok de siste ukene.

Arianrhod Engebø, programleder

Mura Masa – «I don’t think I can do this again» ft. Clairo
Mura Masa har sagt at han vil gå i ei ny retning og basert på den første låta frå det nye prosjektet hans, er dette noko vi kan leve godt med. Med stjerneskotet Clairo på fløyelsmjuk vokal, tek den prisvinnande produsenten oss med på ei reise som er meir punkete og gitarbasert enn det vi har høyrt frå han tidlegare. Låta startar usedvanleg roleg, men så tek den seg gradvis opp og resultatet er både hardtslåande, rytmisk og tøft i kjent Mura Masa-stil. Du toler å høyre denne minst fem gonger på repeat.

Ruben Gran, musikkprodusent P3

Mariah The Scientist – «Reminders»
21-åringen fra Atlanta kommer kanskje brått på oss. Det gjør denne bangeren også, hentet fra langspilleren hennes «MASTER» (ja, hun har en biologimaster). Brått, fordi de tunge trommene og synthene er som overlevende fra et eller annet soundtrack fra 80-tallet. Nostalgien er til å ta og føle på, men dette er likevel ikke bare retrofesjå. Mariah er for sår og overveldende til det – tilstede i 2019. Dermed er ikke den avsluttende, lange saksofonsoloen i denne voksensoulforungdommer-perlen bare et sukk fra svunne tider, men akkurat den soloen vi trenger akkurat nå.

Pinegrove – «Moment»
Er det noe jeg trenger nå, så er det ny, nydelig singel fra indie-emoene Pinegrove. Glem det, det passer egentlig alltid. I hvert fall så lenge de fortsatt spiller ømme, lallende gitarer, liksom rusler seg gjennom melodiene. Slikt er strøkent til Evan Stephens Halls sedvanlig såre stemme, når han er både ettertenksom og litt bekymret. Ei fin hand å holde i dette her.

Peder Haugfos, musikkjournalist

Cigarettes after sex – «Heavenly»
Deilig ambient, drømmende popmusikk fra Texas. Ved første lytt følte jeg at jeg hadde hørt denne låten før, og det er ikke så rart da nesten alle deres låter høres helt like ut. Musikken deres er svært enkel og svært rolig med samme tempo, akkordprogresjoner, bruk av få instrumenter, også videre. Denne låta er første singelslipp fra deres kommende album. Musikken er spilt inn i et gedigent herskapshus på Mallorca, og slik som Mallorca er en destinasjon for ferie, rolige kvelder og restitusjon så er denne musikken nøyaktig det samme.

Musikken er et lydteppe som kan gå i bakgrunnen en hel kveld og få deg i en skikkelig avslappet og rolig mood. Selv har jeg ikke prøvd å ta en sigarett etter sex, men godt mulig det fører til en enda bedre dimensjon over denne musikken hvis man føler for det. I en uttalelse sa frontmann og gitarist Greg Gonzalez at låta er «inspirert av den overveldende skjønnheten han følte av å se en endeløs solnedgang på en bortgjemt strand i Latvia en sommernatt ….» Som jeg skulle sagt det selv. Nyt musikken inn i høstmørket!

Whitney – «friend of mine»
Storslagen, hyggelig og folk/country-aktig indierock fra Chicago. Dette er svært koselig musikk som får deg i godt humør der vokalisten (Julien Ehrlich) spiller trommer og synger i falsett. Med seg har han et knippe gitarister, trompetist, piano, bass, koring og slidegitar. For Neil Young-fansen der ute så er dette kanskje «opp i din gate”. Whitneys musikk er styrt av forholdet mellom Ehrlichs stemme og trommer og Max Kakaceks lekne gitarspill. Det er lett å forstå at disse to frontfigurene har et veldig nært forhold etter tekstene å bedømme.

Trentemøller – «Try a little»
Musikken til (Anders) Trentemøller befinner seg mellom indie og elektronika et sted, og har en spennende miks av elementer fra alternative rock, ambient, techno og elektronika. Den danske produsenten har fått med seg den amerikanske Jennylee (Jenny Lee Lindberg) på vokal, en artist han har samarbeidet med tidligere (anbefaler å høre på «Hands Down» i den forbindelse). Jennylee har gått solo som singer/songwriter og er forøvrig kjent som bassist i indierock-bandet Warpaint.

Trentemøller har samarbeidet med mange spennende artister og er kanskje mest kjent for sitt arbeid med Röyksopp, The Knife, Mikael Sampson og Henrik Vibskov. Nyt musikken inn i helgen!

Les også:
Tidligere Best akkurat nå-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3