Best akkurat nå

Kom i fredagsstemning med Kygos nye låt «Think About You» og 15 andre anbefalte låter fra musikkfolka i P3.

Gira på litt varm popmusikk fra Trondheim? Eller noe sår, britisk indie? Her kommer nemlig 16 nye låter fra ulike sjangere og verdenshjørner som musikkfolka i P3 har lagt sin elsk på den siste uka.

Vi samler musikken vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste. Alle sjangre får plass, og siden hele det store musikkmiljøet i P3 bidrar, er det noe for enhver smak på lista. Her vil det til enhver tid ligge 100 låter. 🎼

Sjekk ut spillelisten her

Les også: Slik bestemmes P3-musikkenAnab Ayan Suleiman

Buddy feat. 03 Greedo – «Cubicle»
Fra deluxe-utgaven av «Harlan & Alondra» leverer en av Comptons mest lovende og allsidige rappere oss fire nye låter. Blant dem finner du «Cubicle» med 03 Greedo – som akkurat nå soner 20 år i fengsel. En musikkvideo inspirert av 90-talls komedien «Office Space» følger også med, så jeg antar at den ble filmet lenge før «Never Bend»-rapperen havna i fengsel. Uansett, her er det bare oppløftende, «big boss energy»-vibes som passer bra når du kjører på vei til jobb.Nina Gjertsen

Sol Strøm – «In the Open» (Fra Urørt)
Frysningsgaranti fra 19-åringen fra Langesund. En stemningsfull låt med en nydelig oppbygging og en produksjon som får tankene til å gå til blant annet Bon Iver og til tider Highasakite. Dette er den første låta hun har sluppet, og jeg gleder meg til mer.Daniel Ramberg

brenn. – «Du og jeg» (Ukas låt på P3)
Samme uka som P3 lister nye låter fra realitystjerne Adrian Sellevoll, Neneh Cherry-datter Mabel og det som antageligvis snart blir navnet på vår nye nasjonale valuta Kygo, er det altså Årets Urørt 2018-nominerte brenn. som får hedersbetegnelsen «Ukas låt» på P3s spillelister. Det betyr at låta får hyppig rotasjon, litt ekstra oppmerksomhet, og en egen jingle før den spilles på radio; og bandet får et heldagsseminar med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og NRKs hyperintelligente sjakk-komputer «Matt LeSjakk». «Du og jeg» har russebasstrommer, promobilde med allusjoner til Andrew W.K.s «I Get Wet» og de særegne verselinjene «du er jo mitt morraskudd / she makes it hurt so good». Hva mer trenger man egentlig her i livet?

Kygo (ft. Valerie Broussard) – «Think About You»
Visste du at akkurat som man oppbevarer den opprinnelige meteren – selve urmeteren som startet vårt usunne oppheng i måling og som fungerer som standard når lengdeforskere og andre avstandsinteressert skal måle sine metere opp mot fasiten – i en krypt i Paris, kan man også finne «en kygo» oppbevart i en dunkel kjeller i Bergen. Den er kanskje mindre håndfast enn den franske meteren, men ligger og funkler for seg selv som et standardverk man kan måle seg opp mot. Kygos nye låt «Think About You» er ikke helt der oppe, men strekker seg betraktelig nærmere enn mye av det andre han har gitt ut i det siste.

Kongle – «Isbre»
Historie fra virkeligheten: På en restaurant i Oslo serverer de for tiden små kongleskudd som har ligget i honning siden de ble plukket i mai i fjor. Akkurat som Kongles nye låt «Isbre» funker det faktisk veldig bra. Overraskende nok, kanskje, for har du noen gang tenkt «så rått det ville vært om et band med Dungen-sound hadde Casiokids-naive tekster, bare med mer økosofisk alvor» eller «denne kongla vil jeg dyppe i honning og spise OM MANGE MÅNEDER»? Nei? Noen ganger vet man ikke hva man vil ha før man får det. Kongle er nysignet på gode Blanca Records, og dette er deres første singel, sunget fra perspektivet til en isbre, med enkle strofer som «hei / jeg er en isbre / jeg er ung / et par millioner år» og «jeg fryser ikke» – som åpenbart ikke er heldig når du er en isbre.

Isah & Dutty Dior – «Quit» (Cashemere Cat ft. Ariana Grande-cover)
I anledning den ferske og veldig gode mixtapen til Dutty Dior er det helt på sin plass å trekke frem igjen denne P3 Live-spillingen sammen med Isah fra oktober i fjor. Som «Casabling» skriver i YouTube-kommentarfeltet: «Offf, det var grovt».Anna Nor Sørensen

Shikoswe – «Two Heads In A Room»
Med «Two Heads In A Room» er det mye mulig at Shikoswe har laget den mest relaterbare låta så langt i år. Med verselinjer som «There’s a war between my tenderness for you / And the fact that I don’t love you anymore» og bekjennelser om Internett-stalking (eller research som jeg pleier å kalle det), treffer den Bergensbaserte indiepop-artisten i alle fall meg ganske hardt. Ikke minst er det et velprodusert lydlandskap som finner veien til øregangene dine, og jeg vil gå så langt som å påstå at stemmen til Shikoswe er unik.

Magic Mirror – «Spring»
Trondheimsbandet Magic Mirror lager det de selv kaller varm popmusikk, men det er også noe herlig indierock å spore, spør du meg. Deres nye singel «Spring» er absolutt en låt av det varme slaget, og gjør ikke meg noe mindre klar for våren for å si det sånn.

Melanie Faye, Mac DeMarco – «Eternally 12»
21 år gamle Melanie Faye fra Nashville ble først kjent for sine gitarvideoer på Instagram i 2017, og det tok ikke lang tid før hun fikk opptre med artister som Noname og MacDemarco. Sistnevnte har produsert Fayes første offisielle singel «Eternally 12», som ikke overraskende er en gitardreven R&B-låt. Sjukt fin.

Communions – «Persona»
EP-en Flesh and Gore, Dream and Vapor er det beste jeg har hørt fra danske Communions siden deres selvtitulerte EP fra 2015. Min personlige favoritt «Persona» er en gjennomført 80s indierock-låt med nostalgiske gitarer og uptempo perkusjoner som jeg gleder meg til å spille på repeat.Peder Haugfos

Natalie Carrion – «Love can be so Hard»
Moderne pop + tradisjonell samisk musikk + sommerlige rytmer.
Med en fot i Sápmi og den andre i Karibien, skriver Carrion popmusikk påvirket av familien, hennes røtter og hennes nåværende liv. 2018 er året der samisk musikk ble en del av musikklistene til mannen i gata, og Isák åpnet opp en ny verden for mange musikkinteresserte.

Motorpsycho – «Lux Aeterna»
Den norske prog-rockens store sønner. I 30 år har de levert masse musikk. De svinger mellom å være rolig og nedpå, til støyete og heftig. De er både psykedelisk, litt jazzete, litt metall-aktig, litt pønkete og litt alminnelig rockete. Deilig norsk rock for deg som vil ha det!Alice Refsdal

Nick Mulvey – «Moment Of Surrender»
Den engelske musikeren har det med å treffe de rette strofene, ikke bare melodiøst, men også emosjonelt. Med den kjente, ruskete og såre stemmen, omfavnet av djembetrommer og en enkel og vakker melodi, kan jeg ikke gjøre annet enn å lukke øynene og nyte. Anbefaler deg å gjøre det samme!

RY X – «Foreign Tides»
Jeg holder meg i indie-hjørnet, og anbefaler en «sjelerister» til. RY X er ute med nytt album, «Unfurl», og den australske singer-songwriteren skuffer ikke. Jeg har hatt for vane å sette på denne når jeg skal roe helt ned etter en lang dag, og det funker som bare det. Den smører øregangene, denne her.Bendik Hansen

Chain Wallet – «Final Testament»
«Final Testament» er en god grunn til å børste støvet av bergensbølgen-begrepet. Etter en forrykende konsert under Trondheim Calling for to uker siden, og knall-singelen «World I Used To Call Mine» har jeg gått rundt og gledet meg til trioens andrealbum lenge. Musikalsk befinner trioen seg i en synth-tung drømmepop-verden, hvor buldrende bassgitar og fengende gitar-hooks elegant flettes sammen i luftige komposisjoner. I disse tider, når snøen ikke klarer å bestemme seg for om den vil være hvit eller våt, er «Final Testament» en varm dagdrøm det er godt å flykte til i noen minutter.

Húm – «Á Meðan Borgin Sefur» (Fra Urørt)
Til en avslappende og dunkel beat gir Húm, Bergens eneste islandske band ifølge dem selv, følelsen av å vandre gjennom tomme, mørke storbygater. Uttrykksmessig befinner bandet seg et sted mellom jazz og hip-hop, samtidig som det tidvis flørtes med musikalske grep man finner i band som Nicolas Jaar og Dave Harringtons tidligere prosjekt, Darkside.

HØR LÅTA HER!

Dalma – «Dino» (Fra Urørt)
Gi denne låta en filmscene! «Dino» er som skapt for gripende og vakre historier med sitt nærmest hypnotiserende lydbilde. 18 år gamle Dalma lar seg inspirere av funk og lo-fi, og ønsket å blande de to sjangrene. Resultatet er både forlokkende og avslappende, og trolig akkurat hva du trenger etter en stressende arbeidsuke.

HØR LÅTA HER!