Best akkurat nå

Ina Wroldsen, Danny Brown og Erlend Øye & La Comitiva er blant ukas låt-anbefalinger.

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Ukas låt på P3

Ina Wroldsen – «Haloes»
Fra energiske gjesteopptredener med Dynoro og Cheat Codes, til mer inderlige spor som «Body Parts» og «Strongest», får Ina-fansen nå en mer oppløftende, litt drømmende, og bekymringsløs høstlåt i nye «Haloes».

Wolfgang Wee, programleder og musikkprodusent

Erlend Øye & La Comitiva – «Paradiso»
Hvor ble det av Erlend Øye? Han høye med rødt hår i Kings of Convenience og The Whitest Boy Alive, som også sang Röyksopps «Poor Leno». På Instagram, blant bilder av fetaost og pitahayafrukt, tyder det på at han koser seg i varmere strøk, muligens i Sør-Amerika, eller kanskje så nærme som Italia, hvor han stadig spiller med sitt (tilsynelatende) nye band La Comitiva. Deres ferske og (tilsynelatende) første offisielle utgivelse «Paradiso», er en nydelig blanding av alt som er nevnt over.

Peder Haugfos, musikkjournalist

Twin Peaks – «Ferry Song»
Bra musikk, men må for all del ikke forveksles med David Lynch sin psykologiske thriller med samme navn. Dette er nemlig et indie-rock-band fra Chicago som med deilige gitarriff, et vals-aktig piano, og messingblåsere skaper hyggelig og fengende musikk. For meg høres dette ut som en rufsete versjon av et annet kjent Chicago-band ved navn Whitney. Der fikk du to anbefalinger i en, og begge de Chicago-baserte indie-bandene er aktuelle med nye utgivelser stappet med gode låter.

M83 – «Temple of sorrow»
De levende legendene i det franske elektronika-bandet er tilbake med et drømmende, rolig, atmosfærisk og noe sært album.

M83 har et særdeles vidt musikalsk spekter i sine utgivelser. Bandet har gjort alt fra å toppe hitlistene, samarbeide med Susanne Sundfør og sette lyd til vakker natur i dokumentarfilmer. Deres nye album «DSVII» er en slags oppfølger til deres album «Digital Shades Vol 1» fra 2007. «DSVII» er spilt inn utelukkende med analogt utstyr og er tydelig inspirert av videospill, 80-talls sci-fi og analoge synthpionerer, som for eksempel Brian Eno og John Carpenter. Dette albumet er ikke akkurat allsangvennlig eller catchy, men du blir som lytter tatt med inn i et univers med lyder og stemninger som bare M83 klarer å lage.

Ali Soufi-Grimsrud, musikkjournalist og anmelder

Danny Brown – «Dirty laundry»
Den stødige leverandøren av bisarr moro har fått selveste Q-Tip til å produsere «Dirty laundry», som er hentet fra hans kommende femte studioalbum «uknowhatimsayin¿». Passe rar raplåt som er passe «off-beat». Danny Brown kan de greiene her.

AJ Tracey – «Elastic»
Krimserien «Top Boy» er tilbake på skjermen! Endelig. Naturligvis følger det et fett lydspor (17 spor!) med kjente rapstemmer fra London. Jeg kunne ha dratt frem låta «Behind barz», et godt bidrag fra Drake, som visstnok har finansiert store deler av TV-serie-produksjonen. Men jeg vil heller fremheve AJ Traceys «Elastic». Umiddelbart begynner nakken å gynge, og UK-vibben er akkurat sånn du vil den skal være.

Seyi Shay – «Gimme love» (remix) ft. Teyana Taylor
Du skal være passe sur for å ikke la deg smelte av denne pop/r&b-perlen her. Det nigerianske pophåpet Seyi Shay har lansert en remiks av «Gimme love» med den undervurderte Kanye-protesjeen Teyana Taylor. Resultatet er et svalt og omgjengelig spor med lekre vokalprestasjoner. Overgi deg til de gode vibbene nå.

Les også:
Tidligere Best akkurat nå-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3