Best akkurat nå

Det har kommet mye ny, god musikk i det siste, og på vår favorittliste finner vi blant andre Karpe.

Kryptiske innlegg på Karpes Instagramprofil har nok gjort mange fans både mistenksomme og håpefulle i det siste, og i natt smalt det. Sammen med talentet fra Stavanger, Isah, slapp Chirag og Magdi ny musikk natt til fredag – perfekt timing for oss som jakter etter ny musikk for helga! Men Karpe er ikke de eneste som har kommet med ny musikk som absolutt fortjener en lytt eller tusen. Musikkfolka i P3 har samlet 13 låter som du bare kan sette på queue først som sist.

Vi samler musikken vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste. Alle sjangre får plass, og siden hele det store musikkmiljøet i P3 bidrar, er det noe for enhver smak på lista. Her vil det til enhver tid ligge 100 låter. 🎼

Sjekk ut spillelisten her

Les også: Slik bestemmes P3-musikkenTete Lidbom

Diplo + Bizzey + Ramiks – «Dip Raar»
Diplo er nå ute med EPn «Europa» hvor han har tatt seg en tur rundt i.. eh, Europa for å høste av vokalfruktene fra noen av kontinentets største talenter. I Nederland fant han Bizzey og Ramiks og sammen treffer trioen dansegulvet hardere enn hva guttakrutt treffer Amsterdam i løpet av en oval weekend.Daniel Ramberg

Karpe – «SAS Pussy» (Ukas låt)
Hei kunst! Det er så sjeldent man spiller 29 minutter lange spor på radio, så P3 har heldigvis fått radioedits av sporene fra Karpes nye ett spors-album, og «Ukas låt» på din foretrukne radiokanal er åpningssporet «SAS Pussy». Det er også relativt sjeldent at P3 spiller noe artisten kaller et «rap-hørespill», men hvis dette er en smakebit på hvordan rap-hørespillet som kunstform kommer til å utvikle seg, har nok det tradisjonelle hørespillet fått seg en verdig utfordrer. Endelig! For å parafrasere en annen norsk hiphop-legende: «dette er et fly, og Karpe bestemmer farta», så kjøp deg en klimakvote, ta plass ved vinduet, len stolryggen tilbake, rett opp stolryggen igjen – RETT OPP STOLRYGGEN HVOR VANSKELIG KAN DET VÆRE – og kos deg med å se Air Karpe ta til vingene. Det blir spennende å se hvor de lander denne gangen.

Hør hele sporet i P3s spillelisteAlice Refsdal

James Bay ft. Julia Michaels – «Peer Pressure»
Flere som elsker å synge duetter med sine beste venner i bilen? Om man treffer tonene eller ei, gleden av å synge for full hals i 80 kilometer i timen tror jeg lite kan måle seg med. Jeg hører et potensiale til dramatiske armbevegelser (ikke for sjåføren selvfølgelig!), lengtende blikk og såre halser i denne låta her. James Bay leverer altså nok en hjertelåt. ❤️Bendik Hansen

Finding Neo – «Time» (Fra Urørt)
Rydd party-, sommer- og sole seg-listene! Finding Neos «Time» holder trolig den høyeste temperaturen mulig for norsk musikk. Låta, som er inspirert av artister som Tom Misch, D`Sound og Ivan Ave, handler om å ville være barn igjen, for å slippe unna bekymringer om å ta dårlige valg. I dette sommerlige eventyret av en låt, møter Andrea Ådlands vokal et sammensurium av friske, pulserende synther som sender tankene rett på sydenferie. En perle som gjør det ekstra lett å glede seg til sommer.

Foals – «On The Luna»
Sakte, men sikkert begynner indiekjempene i Foals å trekke seg inn i varmen igjen. Det har rukket å gå hele fire år siden «What Went Down», og det har i denne låta blitt gjort markante endringer i instrument-hierarkiet. I «On The Luna» har de raffeste gitarpartiene måtte vike for fengende og lett nynnbare synthlinjer, noe som har resultert i et langt mer utadvendt uttrykk det er lett å nikke anerkjennende med til. La dette være starten på et nytt kapittel for Foals – for hellige kubjelle, dette var gøy!

Blomst – «Mine Hender Brenner»
Med haugevis av energi og vitalitet, serverer Blomst riff som sender deg smilende inn i helgen. Sjangermessig befinner oslobandet seg et sted rundt den rufsete garasjerocken man kjenner igjen fra helt andre breddegrader, som gjør det lett å la den typiske, amerikanske skatefilmen rulle i gang i tankene. «Mine Hender Brenner» er ikke bare en leken låttittel, men også et rufsete luftgitar-anthem skreddersydd for fest og moro.Anna Nor Sørensen

Jadu Heart – «Purity»
Noe av det jeg liker best med den engelske duoen Jadu Heart er at jeg aldri veit hva jeg får når de slipper en ny låt. «Purity» starter med akustisk gitar og myk vokal, men får raskt en annen lyd når låta bygger seg opp og smelter over i et atmosfærisk dropp der trommemaskinen, en tung bass og vrengte vokaler tar over. Fullstendig altoppslukende i mine ører og en låt jeg har spilt på repeat siden den kom ut.

Das Body – «Taller Than The Average Man»
En glitrende poplåt med attitude som gir deg styrke på dine svakeste dager. Her er det vokalist Ellie og 80s-synthene som dominerer, akkompagnert av lag på lag med falsett som gir låta et mer lekent uttrykk. Jeg liker skikkelig godt det jeg hører og gleder meg til mer musikk fra denne kanten!

Konradsen – «Baby Hallelujah»
Men herregud, da. Ikke bare har Konradsen gjort denne vinteren betraktelig enklere å komme seg gjennom med sin nydelige debutsingel «Never Say A», nå følger den norske duoen opp med «Baby Hallelujah». Og hallelujah for en låt! Lydbildet er noe forenklet denne gangen, men det knirkete pianoet står ved og koringen på refrenget er så vakkert at jeg nesten må gråte en skvett.

Softcore untd. – «Gi meg tid»
Kombinasjonen av Andreas Høvset og Vetle Junker (Verdensrommet), Mathias Humlen (FAKETHIAS) og Emir Hindic (Sushi x Kobe, EMIR) er i mine øyne noe av det bedre som har skjedd den norske musikkscenen de siste årene. «Gi meg tid» er nok et bevis på det: elementer av house og hip hop smelter sømløst sammen med gitarlinja og Høvsets hese skildringer om en tung vinter og valgene vi må ta her i livet.Peder Haugfos

Kim Petras ft. SOPHIE – «1,2,3 dayz up»
Årets hittil beste bænger på dansegulvet etter min mening. Fengende, oppløftende og repetitiv dancepop som er ufattelig lett å få på hjernen. Klubb-dronningene Kim Petras og SOPHIE har gått sammen for å bygge denne hiten ved hjelp av funky vokalsamples, korkelyder og diverse vrengte lydeffekter.

Jessica Pratt – «Fare Thee Well»
En dame med en stemme som en alien og som lager drømmende folk-aktig musikk som nærmest vugger deg i søvn. Attpåtil har denne låta både orgel, jazz-fløyte og akustisk gitarspill og vokalharmonier med referanser tilbake til 60-tallet og artister som Joni Mitchell og David Crosby. Musikken for det smale, men dedikerte publikumet.

Nauuda – «Speak Up» (fra Urørt)
Dansbar NU-disco fra Arendal. Med vrengte vokaler, en simpel beat og en rekke funky synther så lager de to unge produsentene enda en låt som sklir rett inn i min liste med oppløftende dansemusikk til kommende DJ-sets.