Best akkurat nå

LES OG LYTT: Sassy 009, Lars Vaular, Divest og Travis Scott er blant ukas låt-anbefalinger.

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Ukas låt på P3

Ruben – «So high»
Han er noe av det nærmeste du kommer en norsk «self-made» artist. Ruben har i løpet av knappe to år blitt en av landets største og mest populære artister med fire strake hitsingler. «So High» kommer til å bli hans femte: Han stryker oss forsiktig i det ene øyeblikket, før han smakfullt og pompøst slår ut vingene og lar oss sveve storslagent sammen med han.

Bendik Hansen, journalist

Sassy 009 – «Maybe in the summer»
Grov dansegulv-«banger»! Sunniva Lindgaard, bedre kjent som Sassy 009, tar deg inn i en breial «groove» som bør kunne redde selv de kjipeste kveldene på byen. Lindgaard har sagt til The Fader at låta handler om å bli utnytta av noen du trodde ville deg vel. Den raske pulsen skal ifølge henne symbolisere at man vil komme seg raskt unna dette. «Maybe in the summer» skal garantert snike seg forbi sangene i andres Spotify-kø på neste fest.

Finding Neo – «Walk/run»
Finding Neo har allerede sørget for å fargelegge og varme Urørt-universet med sitt lekne soulinspirerte uttrykk. Etter å ha sett bandet myke opp et over gjennomsnittet stivt Samfundet-publikum tidligere i år, er jeg overbevist om at Finding Neo lager det motsatte av hva Admiral P er allergisk mot (negative vibber). Her bør norske festivaler gjøre seg selv en tjeneste. Book Finding Neo – og dere vil være sikra et dansende publikum helt til nedrigginga tar fart.

Skarbø Skulekorps – «Four foxes»
Et skolekorps selv Egon Holstad kan akseptere. Satt sammen av noen av Norges beste musikere leverer Øyvind Skarbø og co. musikk som både er «catchy» og uforutsigbar. Her smelter blåsere, «übertighte» trommer og «quirky» synther sammen til en spennende masse. Når du tror du har knekt koden og veit hvor musikken skal ta deg, fortsetter den bare og overraske. Her må det være lov å bruke «supergruppe»-begrepet, selv om det liksom aldri rekker å legge seg støv på det mellom hver gang noen bruker det.

Ali Soufi-Grimsrud, musikkjournalist og anmelder

Lars Vaular – «Denne veien er brolagt» feat. King Skurk One
Vaular er tilbake med et variert album som er både hardt og varm, og «Denne veien er brolagt» går inn under den sistnevnte kategorien. Rapperen flankeres av King Skurk One på denne digge og følsomme låta som minner om vibben på vestlendingens fullengder «D’E Glede» som har rukket å fylle ti år (!). Full sirkel.

Travis Scott – «Highest in the room»
Råflott gitar og vaiende bass, noen? Mannen bak «Astroworld», fjorårets beste rapalbum (i alle fall for undertegnede), er i gang igjen. «Highest in the room» plukker opp tråden fra sist gang, og leverer en låt du kan enten gynge, jogge og bare lukke øya til. PS: Anbefaler også «Look mom I can fly», en finfin dokumentar om den sjarmerende rapperen.

Peder Haugfos, musikkjournalist

Pryda – «Exchange finale»
Den svenske house-legenden Eric Prydz (Pryda) står bak hits som «Call on me» og «Proper education». Nå er han ute med årets tredje album. «Exchange finale» er siste sporet på albumet og er en instrumentell syv minutter lang tregt oppbyggende klubblåt som kan minne om Deadmaus og annen progressiv house-musikk. Hvis jeg noen gang skulle regissert en skifilm, så ville dette vært lydsporet. Minimalistisk og ensformig, men likevel storslagent!

Divest – «Passing through»
Lekende og lystig indie med smittende energi som får gud og hvermannsen til å lette på humøret. Energibomba av en låt er laget av fire unge østfoldinger som møttes gjennom Nettby, det utdødde sosiale nettsamfunnet, en gang i tiden. I april i år stakk de av med tittelen Månedens Urørt, og siden dette har de vært aktive og gitt ut en rekke gitardrevne energibomber med røtter i indie-rocken, gitar-popen og det glade 90-tall.

Ruben Gran, P3-legende

The Good The Bad and The Zugly – «Staying With The Trouble»
Verdens tilstand føles ofte uhelbredelig miserabel, og dagene blir mørkere for hver dag. Depresjoner lurer bak hvert liker-klikk og det er sikkert et eller annet med noen renter å bekymre seg for også. Da priser jeg meg lykkelig for at det finnes mennesker som skaper «no nonsense»-rock som dette.

Power Trip – «Hornet’s Nest»
HÆ?! DU VIL HA RIFF, SIER DU?! HER! Et av de aller råeste metalbanda har sluppet den aller råeste singelen denne uka. Det innebærer nesten fem minutter tung lykke det. INGENTING Å TAKKE FOR!

Les også:
Tidligere Best akkurat nå-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3