Bob Dylan med årets kuleste video?

Den «beste låten noensinne» får nytt liv i råstilig, interaktiv musikkvideo. Se den her!

Bob Dylan har gitt nytt liv til rockeklassikeren «Like a Rolling Stone» med en veldig spesiell, interaktiv musikkvideo.

Hør NRK P2s Dylan-serie her.

Den nesten 50 år gamle låten, som har blitt kåret til den beste gjennom tidene av det anerkjente musikkmagasinet Rolling Stone, fikk i går endelig sin offisielle musikkvideo.

Mimer til låten

Musikkvideoen skal forestille et fjernsyn, og gir seeren mulighet til å bytte mellom 16 forskjellige kanaler, som viser like mange forskjellige tv-program. Kokkeprogram, tenniskamper, tegneserier, BBC News, TV Shop, Pawn Stars og flere andre program er representert. En av tv-kanalene viser selvfølgelig også Bob Dylan selv som fremfører låten, hentet fra en konsert i 1966.

Les også: Bob Dylan i kultureliten

Det som gjør videoen ekstra gøy er at alle karakterene mimer til låten, og flere av klippene er veldig bra synkronisert med sangteksten.

Se musikkvideoen til «Like a Rolling Stone» her:

Musikkvideoen er et samarbeid mellom Bob Dylan, digitalbyrået Interlude og regissør Vania Heymann.

– Jeg bruker fjernsynsmediet til å se tilbake på oss. Du zapper deg selv til døde ved å bytte kanaler i det virkelige liv, sier regissør Heymann til Mashable om videoen.

Videoen, som også er tilgjengelig på BobDylan.com, kommer samtidig med slippet av Dylans nye bokssett, på hele 47 CD-er.

Kjent rapper

En annen som gjør en gjesteopptreden i musikkvideoen er rapperen Danny Brown. Den eksentriske hiphop-artisten finner vi på kanal nummer 122, Music 1 Bass, med det fiktive programmet Big Beats Hour. Han, som alle andre, mimer med teksten, og hiver innpå sushi, pizza, popcorn, donuts og annen mat.

Les også konsertanmeldelse av Danny Brown på Øya: Midt i brunøyet

Brown fortalte til Rolling Stone hvordan nettopp han havnet i videoen.

– Jeg var på rett sted til rett tid. De samme folkene som gjorde musikkvideoen til «Grown Up», Walter Pictures, lagde denne. De kunne valgt hvilken som helst rapper til å gjøre dette. Ingen hadde sagt nei til Dylan.

Hva synes du om musikkvideoen? Si din mening i kommentarfeltet!