Brightman ut i verdensrommet

Den verdenskjente sangerinnen Sarah Brightman ønsker å synge i verdensrommet.

Britiske Sarah Brightman er en av tidenes mestselgende sopransangere. Hun har solgt over 30 millioner album på verdensbasis, og blir ofte henvist som en av grunnleggerne av sjangeren der pop og klassisk musikk krysses. Brightman er kanskje mest kjent for samarbeidet med den italienske superstjerna Andrea Bocelli på låta «Time To Say Goodbye», en av de mestselgende singelene gjennom tidene. På nyåret slippes Dreamchaser, hennes ellevte soloalbum. Og nå skal 52-årigen med gullstrupen forlate jorden.

Les: Slipper låt på Mars

Sarah Brightman skal ut i verdensrommet. (Foto: NTB Scanpix, Reuters, Sergei Karpukhin)
Sarah Brightman skal ut i verdensrommet. (Foto: NTB Scanpix, Reuters, Sergei Karpukhin)

– Jeg er mer spent på dette enn noe annet jeg har vært med på, sa Brightman på en pressekonferanse i Moskva. – Dette er hinsides mine villeste drømmer, la hun til.

Ønsker å synge i verdensrommet

Brightman skal bli skutt ut i verdensrommet i lag med to andre i et russisk romskip. Avreisedatoen kommer til å bli annonsert av det russiske romprogrammet og andre internasjonale partnere i løpet av de neste månedene. De sikter seg inn mot avreise en gang mellom 2014 og 2015. Og sangerinnen ønsker å synge når hun befinner seg i verdensrommet.

Les: Lager musikk i verdensrommet

Brightman har kjøpt billett via det amerikanske firmaet Space Adventures. Reisen varer i tolv dager, og hun vil ikke avsløre hvor mye den eksklusive ekspedisjonen kostet. Sannsynligvis koster det titalls millioner av dollar, skriver NME.

Se Sarah Brightman annonsere turen: