Britene er mest stolte av The Beatles

En ny musikkundersøkelse viser at britiske musikkfans er aller mest stolt av The Beatles og Queen.

På tredjeplass kommer Golden Globe-vinneren Adele, viser den ferske undersøkelsen, som er utført av internettleverandøren Plusnet.

For to dager siden vant Adele Golden Globe for James Bond-låta »Skyfall». Men musikkentusiaster i England er enda mer begeistret for The Beatles. 71 prosent av britiske musikkfans trekker nemlig kvartetten frem som nasjonens viktigste musikalske storhet.

The Beatles fikk sitt store gjennombrudd i Storbritannia tidlig på 60-tallet med singelen deres ’’Please Please Me’’ og var en av de største rockegruppene gjennom hele 60-tallet. Med Paul McCartney, John Lennon, George Harrison og Ringo Starr i spissen solgte de over 1 milliard plater verden over og var – og fortsatt har – en stor innflytelse på populærkulturen.

De gamle heltene på topp

På topp fem ble også Pink Floyd og Oasis trukket frem med henholdsvis 46 prosent og 32 prosent av stemmene.

Konsernsjefen i Plusnet, Jamie Ford, forklarer undersøkelsen med at musikk er en av de mest populære strømmetjenestene som benyttes, og at firmaet derfor ønsket å finne ut hvem britene føler størst stolthet over å ha fostret.

– Det er fascinerende å se at det er de bandene som har vært vellykket over en lengre periode som toppet avstemningen, sier han.

Les: Vil lage plata Oasis aldri gjorde

The Beatles – »Please Please Me»

Queen – »Bohemian Rhapsody»

Adele – »Rolling In The Deep»

Oasis – »The Masterplan»