Christine live: Lemâitre

Den populære elektronikaduoen spilte sin nyeste singel «High Tide» og covret Princes «I Wanna Be Your Lover» hos Christine.

Lemâitre avbildet på by:Larm 2012. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Lemâitre avbildet på by:Larm 2012. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Den popvennlige elektronika-duoen, som består av Ketil Jansen og Ulrik Denizou Lund, besøkte Christine i går og spilte den nye singelen «High Tide» (se øverst).

Covret musikklegende

I ekte Christine-ånd ble også en coverversjon servert. Legenden Princes «I Wanna Be Your Lover» (se nederst) ble tolket av karene, som har tilbragt en del tid i Los Angeles, for å jobbe med musikken.

De gjestet også Christine under by:Larm-helgen og covret R. Kellys «Ignition». I fjor spilte P3 inn en ekslusiv seanse med Lemâitre da de gjorde en nedstrippet versjon av singelen “Cut To Black” ombord på ishavsskuten Berntine under fjorårets Slottsfjell.

Spiller i Oslo på lørdag

Sjekk ut flere saker om Lemâitre | Hør Lemâitre i WiMP og Spotify

I sommer opptrer de på Hove, men før den tid kan man se bandet spille live på Sentrum Scene i Oslo førstkommende lørdag. Billetter til konserten ble delt ut i løpet av sendingen. Lytterne sendte inn hva de mener er den ultimate russelåten, og valget falt på en Scooter-låt, som duoen var med å velge ut.

Startet med russelåter

Ketil Jansen (venstre på bildet rett over) begynte å produsere russemusikk i startfasen av karrieren, noe han drev med i tre år. Jansen ble satt til å lage en låt til russebussen til Lund. Karene ble kjent, og Lemâitre ble etablert.

– Da vi var ferdig med russetiden, prøvde vi å lage egen musikk som var mer oss, en blanding av inspirasjonene våre. Som nå har blitt Lemâitre, sier Lund til NRK.no, som melder at russen er villige til å betale opp mot 150.000 kroner for russelåter.

Thomas Hoholm, ansvarlig for Handelshøyskolen BIs bachelorprogram i entreprenørskap, sier til NRK.no at det en god forretningsidé for unge musikkprodusenter å lage musikk for russen, men påpeker at det er litt bekymringsverdig at elevene punger ut såpass mye for russelåter.

– Dette er en veldig verdifull arena for dem som vil utvikle seg som unge musikkprodusenter. Jeg synes det er mye mer betenkelig hvor mye russen faktisk vil betale, sier Hoholm.

Lemâitre covrer Prince – «I Wanna Be Your Lover» live hos Christine: