P3 Spanderer: Lemâitre

Lemâitre gjør en nedstrippet versjon av «Cut To Black» ombord ishavsskuta Berntine.

Ketil Jansen og Ulrik Lund i Lemâitre har fått mye oppmerksomhet siden de var med i Urørtfinalen i 2012, hvor de endte på en andreplass. Spesielt i USA har de hatt mye medvind, så mye at de i desember pakket sakene sine og vendte nesen mot Los Angeles. Musikken deres har i stor grad spredt seg via internett, og i USA har EP’ene deres toppet de elektroniske salgslistene.

Se også: P3 Spanderer: MØ | P3 Spanderer: Billie Van | P3 Spanderer: Phil T. Rich & B.A.W.S

Ketil og Ulrik måtte lære seg å spille musikken de lagde etter at den ble laget, da karrieren virkelig skjøt fart. Bare litt over et år etter Urørtfinalen lever de nå av musikken sin på fulltid.

Lemaitre på Slottsfjell 2013. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Lemaitre på Slottsfjell 2013. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Denne varme sommerdagen headliner de P3 Urørtscenen, og avslutter dermed Slottsfjellfestivalen 2013. Vi ble med dem ombord den 71,5 fot lange verneverdige ishavsskuta Berntine fra 1890, hvor de gjorde en vakker og nedstrippet versjon av «Cut To Black» fra deres siste EP Relativity 3. Sammen med duoen bidro også gitaristen deres Markus og Andreas fra Carnival Kids og Eye Emma Jedi.

Det hele ender også slik det er nødt til å ende: Vokalist Ulrik kaster av seg skjorte og mikrofon og stuper i vannet idet han er ferdig med å synge.

P3 Spanderer er en serie opptak hvor vi utfordrer norske og internasjonale artister og band til å forlate den trygge konsertscenen og spille låter i litt mer utradisjonelle settinger. Opptreden filmes i ett take, og vi redigerer ikke opptaket.