P3 Spanderer: Phil T. Rich & B.A.W.S

Hør og se Phil T. Rich og B.A.W.S kræsje en bakgårdsfest i Tønsberg med «Flexnes».

Siden rapstjerneskuddet Arif Salum ble Årets Urørt som Phil T. Rich har det ikke vært en kjedelig periode. Nå er han i Tønsberg for å spille på Slottsfjellfestivalen, en spillejobb som er en del av premien. Oslo-kollektivet B.A.W.S, som Arif er en del av, spiller også på P3 Urørtscenen representert av Aon, Emilio og Sam. Vi grep dermed sjansen til å ta med hele gjengen (13 personer totalt) for å kræsje en grillfest i en bakgård i Tønsberg sentrum.

Se også: P3 Spanderer: MØ | P3 Spanderer: Billie Van | P3 Spanderer: Lemâitre 

Gjengen har for anledningen lagt nye vers på Phil T. Rich-låta «Flexnes», og for første gang er de alle sammen med på samme låt.  Låta i seg selv er det derimot vanskelig å få dem i tale om.

– Låta tar det gamle og ser mot det nye. Der sa jeg ingenting samtidig som jeg sa sykt mye, ler Arif.

Phil T. Rich og B.A.W.S. gang på Slottsfjell 2013. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Phil T. Rich og B.A.W.S. gang på Slottsfjell 2013. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

I bakgården er grillfesten godt i gang, og stemningen blir enda bedre idet gutta kommer inn og setter i gang med låta. Det ryr stadig på med både nye gjester og nysgjerrige naboer. I tillegg til Aon, Emilio og Sam har Phil T. Rich med en trommeslager og en gitarist. Resten av gjengen slår seg ned med festdeltagerne og blir tilbudt både mat og drikke.

Når vi er ferdige er det mye kjærlighet i lufta for B.A.W.S-gjengen. En nabo kommer bort til hver og en, gir dem et vennskapelig klaps på skulderen og forteller at selv om han aldri har hørt om dem før synes han dette var innmari bra. Idet vi skal dra lyder det også enstemmig fra hele gjengen: – Vi blir her litt til, vi.

P3 Spanderer er en serie opptak hvor vi utfordrer norske og internasjonale artister og band til å forlate den trygge konsertscenen og spille låter i litt mer utradisjonelle settinger. Opptreden filmes i ett take, og vi redigerer ikke opptaket.