Christine live: The Switch

Oslobandet tok turen innom for å spille “Flypaper man” og covre Avicii. Se alt her!

The Switch har eksistert siden 2010, og ble et kjent navn for mange etter de ble Ukas Urørt i 2012 med låta “Where Is It”. Oslobandet består seks medlemmer: Thomas Sagbråten – vokal/gitar, Peter Vollset – tekstforfatter, Espen Kregnes – bass, Filip Roshauw – gitar/vokal, Ingrid Aarvik Berge – slagverk/vokal og Arthur Kay Piene – tangenter.

I går tok hele gjengen turen innom Christine på Marienlyst for å spille låta “Flypaper man”, som er lista på P3, fra sitt nye album Big if, og gjøre en cover av Avicii.

Se de spille “Flypaper man” øverst i saken.

Nervøs for bandet

– Vi hadde releasefest på Ingensteds i Oslo, noe som var veldig gøy. Festen ble forsinket og kom en måned etter vi slapp plata, så vi festa egentlig en måned før det også. Det har vært som en festival, rett og slett, forteller Thomas.

I et tidligere intervju med P3 har bandet fortalt at The Switch oppsto etter at Filip hadde spilt litt gitar for Thomas sitt band City Souls.

Filip foreslo at Peter (som hadde satt ord til en sang Filip hadde skrevet ett år tidligere) kanskje kunne skrive noen tekster til noen melodier. En e-post med demoer ble sendt, og de tre første Switch-låtene ble skrevet i løpet av kvelden 14. januar 2010, før Peter og Thomas noensinne hadde møtt hverandre.

Det er fortsatt Peter som skriver tekstene i bandet, selv om han ikke er en del av den faktiske gruppa.

– Jeg tar på meg deres nerver når de går på scenen, som Jesus tar på seg våre synder.

– Jeg skriver låtene, men om du definerer det å være med i bandet som å stå på scenen, er jeg definitivt ikke med i bandet. Jeg er den i bandet som er mest nervøs før de går på scenen. Jeg tar på meg deres nerver når de går på scenen, som Jesus tar på seg våre synder, sier Peter til Christine.

– Peter klarer ikke å lyve, så har vi gjort en dårlig jobb, så sier han det, sier Thomas.

The Switch. Foto: Promo

Hønemor

– Er Peter en kontrollfreak i forhold til resultatet av hvordan tekstene blir?

– Hva skal man si, han er veldig engasjert i alt som skjer, og det er veldig kult for oss, at vi har en person som har forståelse fra utsiden av hva vi driver med, sier Ingrid.

Ingrid, har tidligere vært medlem av gruppa Norma Sass, men etter gruppa ble oppløst i 2011 har både Ingrid og Thea (som nå går under navnet Thea & The Wild) begynt med andre prosjekter.

Se også: Thea & The Wild live hos Christine

– Hvordan er det å gå fra et band med bare jenter til dette med bare gutter?

– Jeg tror det er enda mer fokus på musikken med disse karene. Det var litt annerledes med Norma Sass, vi var veldig unge og oppdaget musikkbransjen utrolig kjapt. I The Switch blir jeg litt mer hønemor.

Av de låtene som er listet på P3s spillelister valgte The Switch å gjøre en cover av Avicii.

– Ja, det er for så vidt en låt jeg kunne skrevet. Det er en rett fram kjærlighetslåt og innenfor den sjangeren jeg jobber. Man får aldri nok låter om det å være forelska, vet du, sier Peter.

Se og hør the Switch covre Aviciis “Addicted To You”: