Christine live: Thea & The Wild

Se og hør Thea & The Wild covre Seinabo Seys «Younger» og spille singelen «Ropes».

– «Ropes» handler om å tørre og hoppe ut i det for å være fri, og gjør man ikke det er man på en måte fanget. Det var en kombinasjon av å gå solo og bli voksen, forteller Thea Glenton Raknes.

Første gang vi hørte fra Thea var da hun var medlem av indierockgruppa Norma Sass. Allerede i 2009 hadde gruppa to låter lista på P3.

Nå har Thea derimot gått solo og besøkte derfor Christine på Marienlyst i går.

– Vi var unge og alt var gøy, så jeg har gode minner fra den tida, forteller hun til Christine om tida med Norma Sass.

Se Thea fremføre «Ropes» øverst i saken!

– Jeg kan lage de sangene jeg vil, om hva jeg vil og alt er litt mer fritt.

– Det er veldig lite demokrati

Thea & The Wild på besøk hos Christine. Foto: NRK P3 Instagram
Thea & The Wild på besøk hos Christine. Foto: NRK P3 Instagram

Etter at Norma Sass ble oppløst i 2011 har Thea jobbet med eget materiale, og jobber nå med soloprosjektet Thea & The Wild, som kan beskrives som alternativ popmusikk.

Les også: Videopremiere på Thea & The Wild

– Hva er den største forskjellen fra Norma Sass og Thea & The Wild? spør Christine.

– Bak kulissene er det jeg som driver på alene og jeg kan bestemme mer selv. Jeg kan lage de sangene jeg vil, om hva jeg vil og alt er litt mer fritt. Det er veldig lite demokrati og det er veldig gøy.

Hør hele intervjuet med Thea & The Wild her.

Hun legger heller ikke skjul på at det er hun som er sjefen – likevel er hun ikke den strengeste.

– Jeg kan være streng på at man må komme tidsnok, så kan jeg dukke opp for sent selv, så det er ikke veldig stramme linjer. Men jeg liker at det er orden og at vi må øve til ting, samtidig så vil jeg at vi skal være en vennegjeng som koser oss, sier hun og legger til:

– En blanding av streng og hønemor, kanskje.

«Do it justice»

I tillegg til å spille låta «Ropes» skulle hun i likhet med tidligere gjester hos Christine covre en av låtene som er lista på P3s spillelister.

– Vi måtte velge fra P3s lister og jeg klarte ikke å bestemme meg helt. Jeg ville finne noe som jeg kunne gjøre til mitt eget og det var kjempevanskelig. Men det er gøy å få en utfordring der man må spille noe man vanligvis ikke spiller. Så da landa jeg på Seinabo Seys «Younger» som er kjempefin, så jeg håper jeg klarer å «do it justice».

Se Thea & The Wild covre Seinabo Sey her:

Til høsten ventes albumet som hun for tiden jobber med – noe hun har full kontroll på. Det er heller ikke lenge til vi kan vente oss mer ny musikk fra Thea. «Morning Song» blir hennes andre singel, en låt som handler om et parforhold som er trist, fint og dramatisk.

– Jeg har fullstendig kontroll. På den skiva her har jeg laget sangene også spilte jeg dem inn i studio med bare Kenneth, som er gitaristen og produsenten min.

Men før albumslipp i august skal hun spille på sommerfesten på Giske, og turneen kommer til høsten når plata slippes.

– Jeg gleder meg veldig til å vise den fram.