Videopremiere: Thea & The Wild

Thea & The Wild har utstyrt «Cry Sometimes» med en sterk og vakker video. Se premieren her!

Tidligere Norma Sass-vokalist Thea Glenton Raknes er ute med ny låt og video. Tidligere har hun gjort seg bemerket med bandet Norma Sass, som fikk fine kritikker for albumet Hunting For Treasures i 2011.

En liten uke før hun står på scenen under årets byLarm slipper hun musikkvideoen til låta »Cry Sometimes», som handler om usikkerhet, kjipe venner og drømmen om å ha noen som passer på seg. 

Thea & The Wild sin nye musikkvideo.
Thea & The Wild sin nye musikkvideo.

– Alle drømmer om å ha noen som alltid passer på deg, viser deg veien og fikser alt. Det er noe av hva låta handler om. Jeg ville gjerne ha med karakterer i videoen som var sterke, men svake samtidig, forteller hun til P3 Musikk.

– De riktige følelsene

Videoen er laget av Andrew Amorim fra John Olav Nilsen & Gjengen som også har stått for flere av videoene til Lars Vaular.

– Regissør Andrew Amorim og fotograf Julia Fjelddalen kom ned fra Bergen og fikk frie tøyler til å bestemme hvem som skulle være med og hva som skulle skje. Jeg ble veldig rørt da jeg så videoen ferdig for første gang, jeg synes den får frem alle de riktige følelsene, sier hun.

Se også videopremierene: Billie Van | Cold Mailman | Maya Vik | Heyerdahl

En skitten og direkte lyd

Thea forklarer at at hun er tilhenger av å eksperimentere. Musikken hun lager må hun kunne digge selv, og hun mener »Cry Sometimes» er en representativ låt for hvordan Thea & The Wild låter.

– Jeg er tilhenger av å eksperimentere litt og kommer ikke til å stresse med å holde på eller knytte meg helt til ett lydbilde. Jeg lager musikk som jeg synes høres riktig ut i forhold til innholdet og som jeg kan digge selv. Men jeg tror nok melodiene, stemningene og noen hovedelementer skaper en rød tråd gjennom alt, sier hun.

– Hva er den største forskjellen mellom Norma Sass og det nye materialet?

– Ting føles kraftigere og mørkere nå enn før. Jeg har større frihet i forhold til hvilke instrumenter jeg vil ha med og det skjer flere uventet ting. Det har vært mye mer tilfeldigheter i studio. Jeg og produsent Kenneth Ishak har testet ting som har åpnet noen nye dører. Samtidig har jeg skrevet sangene mer alene før jeg har tatt de med i studio, så jeg tenker at de er mer helhetlige og mer meg nå enn før. Og generelt har lyden blitt litt skitnere, større og mer direkte, forteller hun.

Thea & The Wild – »Cry Sometimes»:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=HKQVuGlpHzE]