Videopremiere: Maya Vik

Etter to intense dager i et skittent London er videoen til ”Bummer Gun” klar. Se den ferske musikkvideoen her!

Tidligere bassist i popgruppa Montée, Maya Vik, debuterte på egenhånd med platen Château Faux-Coupe i 2011, og har siden gjort seg bemerket i musikkbransjen.Andrealbumet Bummer Gun ble utgitt i fjor og fikk blant annet terningkast fire av vår anmelder.

Nå er videoen til albumtittelen og låta ”Bummer Gun” klar. Med fotograf Pål Laukli som regissør ser vi Maya vandre ned trange gater i Londons mørke strøk. 

– Vi hadde lyst til å få en litt gritty storbyfølelse. London er en stor og skitten by med mye karakter. Det ga en kul stemning å gå rundt i East End og filme, forteller Laukli til P3 Musikk.

Maya og Chesca under musikkvideoinnspillingen. (Skjermdump, Pål Laukli)
Maya og Chesca under musikkvideoinnspillingen. (Foto: Pål Laukli)

– Vi ønsker alltid å finne noe som kler en låt, og London-vibben er allerede tilstede i låta, gjennom beaten vi fikk av Royalty. Så derfor spilte det faktisk en rolle hvor vi var når vi spilte den inn, legger Maya til.

Les også: Maya Vik: Mot funkland

Låta beskriver Maya som en hard elektro-boogie-funk-låt som handler om en fantasi om å kunne få ting man misliker, såkalte bummers, til å forsvinne på sekundet.

– “Bummer Gun” er basert på en beat vi fikk av Royalty – som også gjorde en remiks av en låt fra mitt forrige album som jeg likte veldig godt. Etter det tok jeg kontakt med dem igjen og dette er resultatet, forteller hun, og legger til at det var naturlig at Chesca fra Royalty var med i videoen.

90-talls hiphop

I videoen ser vi Maya og Chesca spasere i Londons brolagte gater omgitt av gamle bygninger og i en atmosfære man ikke finner i andre bydeler, ifølge Laukli. Etter å ha sett på 90-talls hiphop-videoer fra artister som Pharcyde og Black Star med lave budsjetter,  ble videoen til ”Bummer Gun” skapt.

– Vi ville fange noe av det litt tøffere materialet i teksten. Det hadde ikke passet å sitte i en blomstereng og synge denne låta. Det var også kult med en kontrast til den forrige, som ble spilt inn i Tokyo, med mye farger og neonlys. Denne er mørkere, hardere og kaldere, forteller Maya.

– Jobber best med de jeg kjenner

Maya har tidligere jobbet sammen med Pål Laukli og forteller at de jobber mye med det visuelle sammen. I tillegg jobber hun best med de folka hun kjenner.

– Det er hektisk, energisk og veldig gøy å jobbe med Pål. Vi filmet intensivt over to dager og ble ganske slitne. Da er det deilig å slippe de litt unødvendige rundene man kanskje får når man ikke kjenner hverandre så godt. Det er enkelt å kommunisere når man vet hva den andre liker og ikke, sier hun.

Maya Vik – ”Bummer Gun”: