Coachella-programmet er klart

Blur, Red Hot Chili Peppers og Phoenix er blant navnene som topper festivalens festivalplakat.

Endelig er ventetiden over. Musikk- og kunstfestivalen Coachella slapp i går kveld den offisielle lineupen for årets festival som arrangeres i april i Coachella Valley, California.

Plateaktuelle toppnavn

Høyest på plakaten troner Blur, Red Hot Chilli Peppers, The Stone Roses og Phoenix, sammen med blant annet Yeah Yeah Yeah, Jurassic 5, New Order og Wu-Tang Clan.

I fjor var Dr. Dre og Snoop Dog, The Black Keys, Radiohead og Bon Iver noen av navnene som stod på toppen av listen.

Flere av årets band jobber for øyeblikket med nytt materiale, som Phoenix og Yeah Yeah Yeahs, som begge slipper sine første livstegn siden 2009 i april. Tidligere denne uken ble det klart av The Postal Service planlegger tiårsjubileet sitt på festivalen, mens Wu-Tang Clan jobber med nytt album til markeringen av sitt tjueårsjubileum.

Nylig gjenforente Blur er bandet som åpner første kveld på festivalen. Bandet har tidligere blitt bekreftet til årets Øyafestival.

Red Hot Chili Peppers har tronet på toppen av Coachella-programmet to år tidligere, og vil søndag kveld stå klare på hovedscenen i ørkenen sammen med Nick Cave og Vampire Weekend.

Både og

Det er blandede meninger om årets lineup, og flere av publikummerne har lagt igjen alt annet enn begeistrede meldinger på festivalens Facebook-side:

Ashley Wakesnake: You can go ahead and un-fuck this line-up any time now.

Amanda Danihels: You guys are awesome, but this is the worst line-up ever. I am shocked you call these bands headliners.

LesFull forvirring om Coachella

Ryktene om at The Rolling Stones og Daft Punk skulle headline festivalen har svirret lenge, men i forrige uke avkreftet Mick Jagger overfor NME at bandet vil opptre under årets festival. Daft Punk, som jobber med ny EP, har angivelig fortalt arrangørene til Coachella at de ikke vil turnere i år.

Coachella sparkes i gang 12. – 14. april og 19. – 21. april, og billettsalget starter tirsdag.

Coachella sin lineup for 2013. (Foto: Promo)
Coachella sin lineup for 2013. (Foto: Promo)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva synes du om bookingen til Coachella? Gjerne legg igjen kommentar!