– De var ute etter å ta meg

Tone Damli har hatt noen tøffe måneder siden comebacket.

Mye har skjedd siden Tone Damli slapp comeback-singelen “Pinnacle” i hvit, glitrende drakt på Vixen Blog Awards i januar. Forrige gang 28-åringen slapp musikk var i 2014 da hun ga ut juleplata «Di første jul», og med tekstlinjer som «Tie me up and then throw away the keys» er «Pinnacle» noe ganske annet. Og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Les også: Tone Damli tror 2017 blir hennes musikkår

– Det har vært veldig deilig å være tilbake og få oppmerksomhet for det man faktisk har lyst til å få oppmerksomhet for, nemlig musikken. Det har blitt mye fokus på andre ting den siste tiden, som for eksempel husbygging, sier Tone da hun var gjest hos Christine på P3.

Se Tone Damlis akustiske versjon av comeback-singelen “Pinnacle”:

– Føltes som om jeg ble motarbeida

Likevel har ikke all medieoppmerksomheten rundt singelslippet vært hyggelig, og i et åpenhjertig blogginnlegg skriver Tone om hvordan hun mener at VG har gått inn for å sverte musikken hennes.

– Jeg bare kjente at det toppet seg litt på en tidspunkt, og jeg fikk et veldig behov for å si noe om det. Ved å fokusere på alle andre aspekter enn selve musikken min føltes det ut som om jeg ble motarbeida, og at de var ute etter å ta meg.

Selv om hun vet at dette er baksiden av medaljen ved å være kjent, syntes Tone det var ekstra kjipt denne gangen.

– Man blir litt maktesløs og sinna når man får en knyttneve i trynet av media, særlig siden det var lenge siden jeg hadde gitt ut ny musikk og hadde lagd en plan sammen med plateselskapet.

Tone tenker at hun ikke er alene om å kjenne på litt motstand fra pressen.

Fått enorm støtte

– Dette gjelder også andre artister, idrettsutøvere og politikere. Jeg føler at dette blogginnlegget var litt for alle, og ikke bare meg selv.

Se også: Ronny og Tone slår et slag for Vestlandet

Tone forteller at all støtte, delinger, og fine tilbakemeldinger i etterkant, har vært veldig viktig for henne.

– Det er jo det som betyr noe, smiler artisten stort.

Foreløpig er det uvisst hvilken dato vi kan vente oss ny musikk fra Tone, men hun kan røpe at den kommer før sommeren.

– Jeg skulle ønske at “Pinnacle” hadde blitt tatt i mot på en annen måte, men vi prøver jo igjen, også får vi bare håpe at det blir bedre neste gang!

Se Tone Damli covre “Paris” av The Chainsmokers:

Video: Elise Vatsvåg og Mats Valø