– En låt som har reddet 2014

Han hylles av rapkolleger, anmeldere, rockere og skuespillere for nådeløst ærlige «Styggen på ryggen». Selv mener Onkl P at den bekmørke låta har gjort ham blidere enn noensinne.

OnklP og slekta har hatt litt av et eventyrlig år. Flott mottagelse på by:Larm og påfølgende konserter, samt god respons fra både kritikerstanden og lytterne for debutalbumet Slekta.

Og allerede nå har rap-møter-rock og visa versa-bandet spilt inn album nummer to på ett år. Slekta fortalte under et besøk hos Christine i går at innspillingen til andrealbumet har gått superbra, og at det har vært sykt moro. – Som en drøm, oppsummerer OnklP.

Les: Anmeldelse av OnklP & De Fjerne Slektningene på by:Larm – Rølping med en plan (4/6)

Aldri opplevd sånn respons

Forventningene til platen er skyhøye etter at singelen «Styggen på ryggen» hadde verdenspremiere hos Christine i forrige uke. Levemann og veteranrapper OnklP rapper om indre demoner og angst, og singelen er hyllet av folket.

Programleder Christine Dancke mener at det føles som en synkronapplaus fra hele Norge for «Styggen på ryggen» – låten som OnklP skrev i studio, og spilte inn på første opptak en halvtime etter at han var ferdig med teksten.

Låten blir for øvrig løftet opp av P3s musikksjef, Mats Borch Bugge, som sier at «dette er den sterkeste norskspråklige låten jeg har hørt. Noen gang».

Les: Hylles for låt om angst – hør «Styggen på ryggen»

– Ubeskrivelig, sier Johan Larsson og Knut-Oscar Nymo fra Slekta. – Det er utrolig gøy å se hvordan folk tar låta til seg. Jeg har ikke opplevd maken til respons på noen låter, legger OnklP til.

Han er en egen institusjon – Chirag

P og slekta. Foto: Ida Michelsen, NRK P3
P og slekta. Foto: Ida Michelsen, NRK P3

Begynte å grine

Christine har aldri fått så mange henvendelser av lyttere som lurer på hvor man kan finne den låten. Reaksjonene, som nevnt, har ikke latt vente på seg, og det er ikke bare programleder og P3-lytterne som har blitt begeistret. Christine ringte rundt til kjente fjes og stemmer for å høre hva de mener om sporet:

Hyllest til OnklP og slekta

– Gratulerer med et mesterverk av en låt som har reddet hele 2014. Jeg begynte å grine da jeg hørte «Styggen på ryggen», forteller komiker og skuespiller Odd-Magnus Williamson.

– Alle jentene fikk skikkelig frysninger og ville høre sangen om og om igjen. Sinnsykt bra, sier Embla fra rockebandet Frk. Fryd.

P. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
P. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

– Det er tingene her som gjør Onkl til en tungvekter. Han har vært relevant lenge. Han er en egen institusjon, sier Chirag fra Karpe Diem bastant.

Spiller på Bonanza på lørdag

– Det har vært stor enighet om at Onkl er Norges beste rapper. Det er flere som har prøvd seg på en kombinasjon av de to sjangerne før, så det er på sin plass at det er han som får det til å funke, mener den P3-listede rapperen Klish.

– Slekta er ikke bare et navn. Det er den nye familien hans, sier komiker Morten Ramm.

Sjekk ut: Flere saker om OnklP og De Fjerne Slektningene | Hør OnklP & De Fjerne Slektningene i Spotify og WiMP

OnklP sier at «den mørkeste låta ever har gjort meg til den blideste personen ever. Det er bra å få sagt disse tinga og putta det ut der», og at han er veldig glad for at han er med å belyse noe som angår en del mennesker.

– Vi gir tilbake så godt vi kan når vi spiller live. Da er det bare å komme på showa og se den låta live, så skal vi bare murde det, lover OnklP og slekta som spiller på Bonanza i Oslo førstkommende lørdag.