– Denne funky låta fortjener oppmerksomhet

Vår Best akkurat nå-spalte er fylt opp med ferske spor fra blant annet JNS, Britz og Days of August.

JNS – «Blanc» ft. Jae Mingus

Lyden av knitrende kull, bobler som åpnes, henging der det finnes sitteplasser og god stemning er komprimert inn i denne lune og funky perlen av en låt som er løftet fra fullengderen «Pandemisommer». Hiphop-produsent skråstrek låtskriver skråstrek rapper JNS har Jae Mingus (et lite Google-søk viser at det er en velkjent veteran) på refrenget på melodiøse «Blanc». Dette er fløyelsmyk og g-funk-flørtende snacks hvor en underliggende Anderson Paak-aktig groove gir låta oppdrift. På norsk, og greier! Denne låta fortjener oppmerksomhet.

Ali Soufi-Grimsrud, journalist

Molly Hammar + Julie Bergan + AWA – «Get to know me first»

Lekkert svensk-norsk R&B-samarbeid hvor Julie Bergan har teamet opp med Molly Hammar og AWA. Over en retroinspirert drivende og sløy produksjon komplimenterer de ulike kvinnestemmene hverandre på en organisk og leken måte! Dette kler Bergan! «Get to know me first» er Ukas låt på NRK P3.

Ida Eline Tangen, musikksjef

Jerry Folk – «Slow»

Oslo-karen Gerard Taylor har allereie millionar av avspelingar på Spotify under aliaset Jerry Folk, og no har vi fått endå fleire godlåtar å trykke play på og njuta til. «Carousel» og «Slow» er to herlege stykker elektropop med god driv og leiken produksjon. Frå første lytt på «Slow» visste eg at denne kjem til å gå på repeat hos meg i helga.

Arianrhod Engebø, programleder

Days of August – «Going where we belong»

Sedvanlig smakfullt og smekkert fra Rogaland-trioen. Med et luftig driv som minner frydefullt om Red House Painters og en sjenert klimprende banjo kan det nettopp høres ut som de er akkurat der de hører til, og får lytteren til å føle seg like omfavnet.

Ruben Gran, musikkprodusent

Britz – «Tay Keith»

Hvis du ikke allerede har gjort det: Få ørene opp for Oslo-artisten Britz! Yaw, som han egentlig heter, har allerede imponerende mengder med avspillinger på Spotify, men det er kanskje ikke så rart, for han står helt klart ut blant rap-nykommerne her til lands. Med JNS på beaten hyller Britz den amerikanske hit-produsenten Tay Keith som står bak låter som Travis Scott sin «Sicko mode» og «Nonstop», og Drakes «Look alive». Låta «Tay Keith» er et imponerende håndverk, både produksjon- og tekstmessig. Britz er god med ord og adlibs, har en tydelig bra stemme og god teft hva gjelder melodier og hooks.

Adiele Arukwe, musikkprodusent