BEST AKKURAT NÅ– Denne låta er perfekt akkurat nå

Amanda Tenfjord, Hot Nuns, Ivan Ave og S1SCO er blant ukas låtanbefalinger.

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Ida Eline Tangen, musikksjef


UKAS LÅT PÅ P3: SKAAR – «Quiet»
Hilde Skaar lar Stord møte storbyen gjennom å bevare det jordnære og nordiske i et internasjonalt og gjennomproft sound, og samarbeider igjen med den svenske produsentduoen MADFUN. Singelen «Quiet» er den første låta hun skrev sammen med svenskene, endelig ser den dagens lys og leder opp mot den kommende debut-EP «The other side of waiting». «Quiet» er en energisk fremoverlent poplåt med referanser til både disco og svensk 2010-talls pop. Den mørke luftige stemmen til SKAAR bader i en blanding av organiske pianoakkorder og tunge basslinjer. Jeg digger hvordan ulike elementer i låta dyttes frem i lydbildet etter tur, og bytter på å få vise seg frem som i en dansering.

Ruben Gran, musikkprodusent


Hot Nuns – «I love you still, I always will»
Hva skjer hvis du tar bassisten og trommisen ut av Blood Command, har du sannsynligvis sittet og grublet på med jevne mellomrom. Spør du nettopp Yngve Andersen og Sigurd Haakaas om det, vil de nok svare at NSFW-versjonen av Death From Above 1979 oppstår.
Det skjedde i fjor, da Hot Nuns slapp tre låter, og fortsetter i år med denne brautende og følsomme rakkeren. Sammen med det hektiske bulderet av trommer og bass finner du tekst og melodilinje Jimmy Eat World verdig. Hvem av oss trenger ikke riste dansefoten litt mens vi gauler med på hvordan vi trenger andre mennesker i Disse Tider? Nemlig.

Adiele Arukwe, musikkprodusent


Temur – «Betong»
Temur er nok mest kjent som halvparten av duoen bak superhiten «Fy faen» fra 2017. Og selv om han kanskje ikke har markert seg på hitlistene siden, har han sluppet både en og flere velstreamede låter i etterkant. Låta «Betong» bør ikke bli noe annet, for dette er en låt som treffer på samme sted som Cezinandos «Håper du har plass» og Karpes «Lett å være rebell». Over såre melodier og sterke skarptrommer, forteller Temur om en historie som ikke kan bli fortalt mange nok ganger. Det handler om håp og drømmer i en urettferdig verden. Temur viser en unik evne til å formidle et (forhåpentligvis) velkjent narrativ på en ny og gripende måte. Her viser Temur virkelig sine styrker som låtskriver!

Nina Gjertsen, programleder


Amanda Tenfjord – «Pressure»
En låt med et oppløftende refreng og en varm produksjon med en passelig 80-talls vibb! Amanda Tenfjord har sluppet mye spennende i løpet av fjoråret frem til nå med blant annet «Kill the lonely» og «As if», og hennes siste slipp, «Pressure», er absolutt et godt og friskt tilskudd til resten av hennes singler og en låt som kommer til å snike seg inn i flere av mine spillelister. Denne låta er perfekt akkurat nå – den passer til årstiden vi er i nå og når som helst ellers når humøret trenger en liten oppsving.

Wolfgang Wee, programleder og musikkprodusent


Ka2 – «Eneste vi trenger er disco»
Norges mest produktive duo (?), Didrik Thulin og Sonny Alven, gjør sin mest disco-fiserte låt til nå. En funky, oppløftende og sommervennlig danselåt på bergensk – selvfølgelig.

Ronny Brede Aase, programleder


Fijitrip – «Frail»
Bak det for tida uoppnåelege namnet Fijitrip, finn vi 19 år gamle Simon frå Alta. Denne veka har han gitt ut sin fyrste EP, som minnar sterkt om dei mest sårbare sidene til The 1975. Musikken er varm, vakker og vårleg. Dette går rett heim hos meg, og tydelegvis hos fleire, ettersom låta «Frail» hadde premiere hos sjølveste BBC Radio 1 førre helg. Denne EP-en kjem til å vera lydsporet mitt til kitling i magen for lysare, varmare kveldar framover.

Anna Nor Sørensen, programleder


Ivan Ave – «On the very low»
Det er bare å takke Ivan Ave for denne gavepakken av en låt. Den norske rapperen vet å levere musikk som passer perfekt til varmere dager, middagsselskap og behovet for konsentrasjon på hjemmekontoret. Det beviser han igjen på sitt fjerde soloalbum «Double goodbyes» og «On the very low» skiller seg ekstra ut med sine flytende, nostalgiske gitarlinjer (tenk Prince sin legendariske «Purple rain») og nydelig vokal som tidvis kan minne om Frank Ocean.

Ali Soufi-Grimsrud, journalist


S1SCO – «Paco Rabanne»
Bare linja «takk gud for at jeg er somalier» er nok til å legge denne i helgas spilleliste. S1SCO markerer seg med streng og fascinerende rap, nok en gang. Tredje singel ut følger den røde tråden – «Paco Rabanne» forteller historier fra Stovner med 20-åringen som iskald avsender.

Les også:
Tidligere Best akkurat nå-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3