– Det blir et steg opp

Slottsfjell-aktuelle Haim jobber med nytt materiale, og skjønner ikke pratet om «det vanskelig andrealbumet».

Haim besøker Norge for fjerde gang på et år på Slottsfjell. Los Angeles-bandet sto bak et av 2013s beste album, og har vunnet en stor fanskare med sin r&b-marinerte vestkystrock.

– Det er alltid gøy å være tilbake steder man har hatt det kult tidligere. Norge er et slikt sted. Vi har hatt det veldig bra hver gang vi er spilt her. Publikum er alltid fantastiske, forteller to av de tre bandmedlemmene når P3 møter dem backstage i hver sin fluktstolt på Slottsfjellfestivalen torsdag.

Med sin smittende spilleglede og fantastiske evne til å gi materialet nytt liv på scenen, har de også utpekt seg som et svært bra liveband.

P3s anmelder trillet en femmer for bandets konsert på Slottsfjell torsdag, og skrev at han håper bandet tar med seg liveuttrykket inn i sitt neste album.

Les: Alt fra Slottsfjell

Skriver hver dag

Når P3 møter Este og Alana Haim til intervju backstage, forteller de at jobben med neste album er i gang, selv om de har vært kontinuerlig på turné det siste året.

– Vi prøver å holde kreativiteten oppe og skrive litt hver dag. Ofte blir det bare er en melodilinje eller noe vi synger inn på iPhonen vår, men det er uansett bra å holde seg i gang, forteller bassist og eldstesøster Este.

Haim på Slottsfjell 2014. (Foto: Erlend Lånke Solbu, NRKP3)
Haim på Slottsfjell 2014. (Foto: Erlend Lånke Solbu, NRKP3)

Stresser ikke

Jobben fra bandet Haim så dagens lys til debutalbumet ble gitt ut tok sju år. Multiinstrumentalist og lillesøster Alana lover at det ikke kommer til å ta like lang tid nå.

– Jeg skjønner ikke alt snakket om «det vanskelige andrealbumet».

– Ofte tror jeg det handler om at folk føler mye press på å gi ut et oppfølgeralbum kjapt. Det gjør ikke vi. Det kommer ikke til å ta sju år, men vi orker ikke stresse heller, konkluderer hun.

Bandet har ennå ikke begynt jobben i studio, og vet lite konkret om hvordan albumet vil bli hørende ut.

– Vi vil ikke snakke for mye om det, men jeg tror det blir et steg opp fra Days Are Gone. Det blir spennende å se hvordan det vi har plukket opp på veien har påvirket oss. I tillegg har vi en del låter som ikke fikk plass på forrige album, som kanskje får en ny sjanse nå, sier Este.

Se videoen til «If I Could Change Your Mind»:

Burger og jentekveld

Etter Slottsfjell har Haim kun tre konserter igjen før de reiser hjem til California. Der skal de blant annet spille på arenaen de alltid har drømt om.

– Vi skal spille to kvelder The Wiltern i Los Angeles. Det blir helt sykt. Det var det stedet vi gikk for å se kule konserter da vi vokste opp. Det er helt uvirkelig at vi skal spille der.

Allikevel er det det å komme hjem og inn i vanlige rutiner søstrene gleder seg mest til.

– Jeg gleder meg til å bli normal igjen!

– Det første jeg skal gjøre er å stupe i senga og å kjøpe burger fra In’n’Out-burger, verdens beste burgersted, som bare finnes på vestkysten, sier Alana.

Også Este har planen klar.

– Jeg skal samle alle vennene mine, arrangere overnattingsfest, se Scary Movie og flette hår. Gjøre jenteting.

– Gjør egentlig noen jenter slike ting lengre?

– Haha, nei. Spa og masse alkohol er vel det nye. Men vi har mistet to år mens vi er turné, og kan tillate oss å gjøre det vi gjorde da vi var små.