– Det er ingen grenser på P3 Gull

Om noen timer arrangeres P3 Gull for det andre året på rad. Programleder Live Nelvik lover kjærlighet til musikken – og kanskje klining.

Mens tonene til Susanne Sundfør lager stemning under generalprøven på H3 Arena, der P3 Gull skal gå av stabelen, tar vi tempen på nervene og tankene til programleder Live Nelvik når hun sitter i sminken.

Hun møter oss med et stort smil og er usedvanlig rolig – til tross for at det mye omtalte showet er kun timer unna.

Se hvem norske musikkeksperter tror og håper stikker av med prisene under årets P3 Gull | Slik blir P3 Gull

Er det nervene på plass, Live?

– Nerver er så tøft ord. Folk bruker medikamenter for nerver, så jeg vil ikke bruke det ordet. Det er mer en positiv urolighet i magen. En skjerpa urolighet.

I fjor var det en naken Live Nelvik på en rivningskule på P3 Gull. Kan du avsløre hvilket popkulturelt fenomen du skal ta for deg i år? Trenger bare en liten teaser, altså.

– I Norge så har angst kommet som et tema med “Styggen på ryggen”. Men jeg er glad i internasjonale greier – det har jo vært Det Store Rompeåret. Jeg håper den trenden kommer hit i kveld, hinter programleder Live og tilføyer:

– Altså, vi bruker så lang tid – ting er kult i USA, og det tar så lang tid før det kommer hit. Crocs, for eksempel, det var in to år før det kom til Norge. Amerikanerne har brukt nesten et år på rompe i USA – jeg tror i det kommer hit i kveld.

Live Nelvik blir sminket opp for P3 Gull. Foto: Rashid Akrim, NRK P3
Live Nelvik blir sminket opp for P3 Gull. Foto: Rashid Akrim, NRK P3

Rått. Hva er det du gleder eller gruer deg mest til?

– Jeg gruer meg ikke til så mye. Det er en klisje å si “alt”, men jeg gleder meg til opptredene, sier Live og sikter til stjernelaget Gabrielle, Highasakite, Röyksopp, Sondre Justad, Susanne Sundfør, Team Me og Marit Larsen som skal spille på det direktesendte showet som sendes fra klokken 21.30.

– Jeg tror folk ble blåst av banen i fjor med hvor flinke artister vi har, og nok en gang serverer vi det aller, aller beste innen artisteri. P3 har lagd de kuleste settingene å opptre i. Noen skal synge på en bil, noen skal skyves hit og dit …

Det er ingen grenser?

– Nei, på P3 Gull er det ingen grenser, sier hun.

Har du lagt fram forslag som er for drøye til P3 Gull-showet som har blitt nedsablet av venner, familie og redaksjon?

– Tja, det er ikke alltid drøye idéer fra meg, de er mer sånn “ute”. Og så må noen hale meg inn igjen. Jeg vil si at Ronny Brede Aase som hadde årets rareste idé; om noen kunne ha blitt skutt med en katapult fra den ene siden av hangaren til den andre.

For hvor går grensen din på hva du kan finne på å gjøre på slikt show?

– Jeg hadde ikke turt å snakke om nazismen. Og det skal helst ikke gå utover noen barn. Men BORTSETT fra det, så er grensene få, egentlig.

Live Nelvik i godt humør før P3 Gull. Foto: Rashid Akrim, NRK P3
Live Nelvik i godt humør før P3 Gull. Foto: Rashid Akrim, NRK P3

Hvilken programledertype er du?

– Katrine Moholt og jeg har mye til felles, da.

At dere er like folkelige?

– Hehe, ja. Men jeg håper at jeg er en programleder som folk mest av alt stoler på. Det er noe med å ha kontroll. Det skal jeg gjøre mitt beste for å ha – og det føler jeg har. Jeg kommer jo fra radio, ikke sant. Ting er ikke så farlig som radiomenneske, og det blir TV-folk veldig stressa av. “Det finner vi ut av en time før”, sånt vil ikke TV-folk høre. Men radiofolk elsker det.

Er P3 Gull din drømmejobb som programleder eller det noe annet du har blinket deg ut?

– Jeg leder det kuleste showet i hele Norge – jeg kan ikke blinke meg nedover.

Live Nelvik ordner sin egen radier. Foto: Rashid Akrim, NRK P3
Live Nelvik ordner sin egen radier. Foto: Rashid Akrim, NRK P3

Hva står på raideren din?

– Hør så folkelig jeg er: Jeg har ingen raider. Jeg går på Narvesen og ordner selv, jeg.

Har du ikke bedt om noe i det hele tatt?

– Jeg drømmer om å komme til dekket bord, type “her er noen makis”. Men i Narvesen-posen min har så ligger det to Red Bull, nøtter, tyggis og en liten sjokolade. Jeg liker å ordne selv.

Hva er det verste og det beste som kan skje uplanlagt underveis på showet? Da tenker vi a la Plumbos Moccamann, og Kanye Wests talekupp av Taylor Swift.

– Et talekupp er relativt uskyldig i forhold til Moccamann-greia, for det skaper sjokkbølger i samfunnet. Men prisutdelerne, de har man ikke alltid kontroll på. Man gir dem beskjeder om hva de skal gjøre, så er de plutselig høy på livet eller kjempefulle. Jeg syns sånt er litt gøy, da.

Hva er trikset ditt for å redde inn eventuelle skandaler på scenen?

– For de som ikke har lest seg videre nedover i artikkelen, så tror de tror at jeg skal kle meg naken. Men det stemmer ikke. Nei, det vil være å … hvordan løser man sånt, a? Jeg har ikke vært i en sånn situasjon før, så svaret får dere på NRK3 klokken 21.30.

Men hvordan blir kvelden for seerne? Kan du gi noen hint om hva publikum bør glede seg til?

– Det blir mye kjærlighet. Det finnes et par i musikkindustrien som har et-årsdag i dag, de traff hverandre på P3 Gull i fjor. Jeg tror, i ekstasens navn, noen kommer til å kline litt óg.

… og kjærlighetens navn?

– Ja. Kjærligheten til musikk og hverandre, smiler Live.