– Det er rett og slett en suksessoppskrift

Vår Best akkurat nå-spalte er fylt opp med ferske spor fra blant annet Myra, Kasket Club og Divest.

Nalo, S1sco – «Capoeira»

Tre fotball-referanser i løpet av snaue tre minutter? Ja, takk! Få ting gjør meg gladere enn å høre rappere preike om bulgarsk treffsikkerhet, portugisiske midtbaneeleganter, og spanske storlag med blått blod i årene. Det sagt, slår traptunge «Capoeira», Nalos første singel på et par år, godt fra seg i tospann med rapkumpan S1sco. Denne basstunge godbiten bryter fint med de lettsindige sommerfavorittene.

Ali Soufi-Grimsrud, journalist

Divest – «If you give it»

Tidligere i år gjorde The Strokes et ganske halvhjertet forsøk på comeback. Vi har nå kommet til det punktet hvor de som lykkes best med musikalske homager til New York-bandets glansdager, er en kompisgjeng fra Råde i midten av 20-årene. Gutta i Divest ble Månedens Urørt for et år siden, og plukket ut som demoband på Bylarm allerede i 2014.

Snart kommer endelig debutalbumet, og den dagsferske singelen «If you give it» er den sterkeste smakebiten hittil. Doble gitarer og dobbel gitarsolo, en uimotståelig rytmeseksjon som befaler til dans, og en Julian Casablancas-inspirert vokal som føles akkurat passe nonchalant og tilbakelent for late sommerdager. Mer av det samme, med andre ord. Men med så velspilt og upretensiøs poprock som dette, er det enkle faktisk det beste.

Eskil Olaf Vestre, journalist

Hiwá – «Féderico»

«Put my whole city on the screen» synger Hiwá mot slutten av filmatiske «Féderico» produsert av Pvcify. Og da har han for lengst aktivert minnebanken hvor mine favoritt sommernatt-minner ligger lagret. Med «Féderico» har ikke Furuset-gutten bare lagt grunnlaget for en lovende vei videre for seg selv, men også gitt oss et lydspor til de beste framtidige tropenatt-øyeblikkene denne sommeren.

Tete Lidbom, programleder

Kasket Club – «Undiscovered»

Rett from Sandvika, Bærum: Duoen i Kasket Club er det nærmeste du kommer autentisk fransk funk og disco her til lands. Deres ferske sommerlåt «Undiscovered» følger opp deres siste lavmælte arbeider, ferdig sertifisert for strandsesongen.

Wolfgang Wee, musikkprodusent

Myra – «Hundre»

Myra har i de siste årene vært en stor del av lydsporet til sommeren min, med låter som «Hola», «Føler meg selv» og «Stylist». Denne låten kom som bestilt! Beaten og gitaren passer perfekt sammen med bergensartisten sin varme og kule vokal – det er rett og slett en suksessoppskrift. Attituden til Myra er som alltid smittende, og selvtillitsboosten melder seg fort. Denne skal danses til i sommer!

Nina Gjertsen, programleder

Naomi Lien – «Don’t need none»

Jeg har gravd på Urørt-siden og funnet gull! Denne fanger oppmerksomheten fra første sekund, mest på grunn av Naomi Liens nydelige stemme, som kan minne litt om både Rihanna og Zara Larsson, men også fordi stemmen kler pop-og r&b-produksjonen så utrolig godt. Bassen er så usannsynlig fet, og gir låta en attitude som får deg til å føle at du kan klare alt når du hører på den.

Anna Nor Sørensen, programleder

Langva – «In the AM»

Ja, heisann, der kom et av sommerens lydspor som bestilt. Langva serverer psykedeliske synther og nostalgiske gitarlinjer som det skulle vært brødskiver med jordbær eller den herligste grillbuffet. God sommer!

Anna Nor Sørensen, programleder