– Det lover godt for framtida

Disse spiller i finalen i «Musikk under 16» på Miniøya.

De fire siste årene har konkurransen «Musikk under 16», som arrangeres under festivalen Miniøya i Oslo, gitt oss vinnere som The Wolves, Surfer’s Lingo, Viviparous og Iben Mathea.

Nå er årets konkurranse avsluttet og vinnerne er kåret. I år vil Daniela Reyes, Rebecca Thorsen og Rohat spille under festivalen.

– Suksesshistorie

Fjorårets vinnere, de fire guttene i The Wolves fra Tromsø, var nylig å se som en av fem finalister i Urørtfinalen.

Konkurransen er et samarbeid mellom NRK P3 Urørt, Malabar Studio, Warner Music, Øyafestivalen, Internasjonalen og Miniøya, og juryen består av representanter fra hver av disse. Mari Garås Monsson, programleder for P3 Urørt, forteller at de er veldig fornøyde med årets vinnere.

– De siste årene har det vært veldig spennende å følge konkurransen for de aller yngste talentene på Urørt. Med suksesshistorien fra vinner av «Musikk under 16» i fjor til Urørtfinalister i år for The Wolves, ser man virkelig hvor viktig denne finalen kan være når det gjelder å finne unge, lovende talenter.

Hør vinnerne her:

– Inspirerende

Garås Monsson legger også til at nivået på årets finalister holder et generelt høyt nivå, der alle i stor grad har funnet sitt eget uttrykk.

– Det er imponerende og inspirerende at det finnes så mange dyktige tenåringer. Det lover godt for framtida, sier hun og fortsetter:

– I årets finale har vi, sammen med resten av juryen, valgt ut to lovende singer/songwritere godt på vei til å finne sitt eget uttrykk, og en 15-årig rapper som allerede er i ferd med å skape et navn for seg selv. Vi gleder oss til å se både Rohat C, Daniela Reyes og Rebecca Thorsen i årets finale.

Også daglig leder for Miniøya, Louise Winness Prestgard, er svært fornøyd med årets finalister.

– Nivået på årets finalister er skyhøyt. Jeg er så imponert over hva disse talentfulle 15-åringene har sendt inn som bidrag til konkurransen. Nytt av året er at alle tre er soloartister og alle utmerket seg innen sine ulike sjangre. Her er pop, singer/songwriter og rap av høy kvalitet, og jeg tror vi kan vente oss mye av disse ungdommene i tiden som kommer. Vi gleder oss vilt til finalen, sier hun.

Ikke nok med at alle tre får spille under Miniøya lørdag 24. mai, i tillegg vil det velges ut en vinner blant de tre deltakerne i finalen. Vinneren får spille inn en låt i Malabar Studio i løpet av sommeren, og singelen gis ut på plateselskapet Warner Music under Øyafestivalen.

Vinneren får også spille på klubbdagen på Øyafestivalen og vinnerlåta vil bli spilt på NRK P3.