– Dette er en ny utgave av Matoma

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fire fine låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Matoma.

Aune Sam + Omar Noir – «Deilig»

Det var en nedstrippet opptreden uten autotune som måtte til for å omvende T-Pain-skeptikere. «Oh shit, sangene hans er jo ganske fine» ble gjennomgangsmelodien, og dermed kunne melodisk r&b innkassere (nok en) seier.

Men hva har det med Aune Sam (haha) og Omar Noirs «Deilig» å gjøre? Jo, den tråkker i sporene til amerikaneren og det norskspråklige resultatet er er like vellykket som parmesan på pasta. Vi snakker frodig basslinje, 808 cowbell, trommer på stell, og masse overskudd fra artistene. Og akkurat passe mengde autotune. Kjenn varmen, da!

Ali Soufi-Grimsrud
Musikkansvarlig i NRK P3

Colleths – «Skall»

Har du noen gang tenkt på alle de tingene som aldri ble noe av? Som kunne blitt noe fint, men som glapp, av en eller annen grunn? Har du tenkt på årene som forsvant mens du kanskje var opptatt med andre ting?

Det er klart du har det. Men dette er tanker vi prøver å dytte så langt vekk som mulig, og definitivt ikke noe vi snakker om til hverdags. Fordi de gjør så jævlig vondt.

Kudos da til Colleths for å dra de tankene frem i lyset, og uten å pakke det inn. Ekstra sårt blir det med Silje Rom Hafnor sin klokkeklare vokal, og et lydbilde som er så reint at ingenting kan gjemme seg. Det er modig, og veldig, veldig vakkert.

Tårer renner / Av det vi aldri fikk.

Funka alt for bra på meg.

Morten Skogly
Journalist

Morten Skogly

Matoma + Jonah Kagen – «Summer Feeling»

Sommeren er på hell, men det virker ikke som om Matoma er helt klar til å gi slipp på den. Sammen med amerikanske Jonah Kagen gir han nå ut låta «Summer Feeling». Tom skriver selv på sin Instagram at med denne låta så får vi et innblikk i det nye musikalske kapittelet i hans karriere. Og du merker at dette er en ny utgave av Matoma som skiller seg ut fra de andre låtene hans. Men ikke bli veldig bekymra, for du hører fortsatt at dette er en Matoma-produksjon av herlig klasse.

«Summer Feeling» drar deg rett inn i en slags drømmeverden der du bare kan lene deg bakover og tenke tilbake til gode sommeren. Ikke bli overrasket om savnet etter sommeren og sommerminnene kommer mens du hører. Ikke en dårlig ting mener jeg, for det var rett og slett herlig å få kjenne sommerfølelsen igjen gjennom låta.

Krister Namphathai Larsen, journalist

Ulle – «Sjæl»

Det er noe skikkelig old school over artisten Ulle, som jeg virkelig digger. «Sjæl» er den fjerde singelen til den unge rapperen, og den uten tvil hardeste låten hans til nå. Neste gang du føler livet er urettferdig, så bør du høre på denne sangen for å få «fack it, jeg kjører på!» følelsen.

I sangen får både tidligere klassekamerater og lærere høre det. «Sjæl» klarer kunststykket å gjøre historien til et mobbeoffer gøy å høre på. Selv om teksten i seg selv er på grensen til deprimerende, er sangen lettbeint og jovial. Et enkelt og fengende gitarriff i bakgrunnen gjør at man ikke kan la være å smile av historiene som blir fortalt. Håper Ulle holder seg til denne old school-viben i sin videre karriere.

Espen Roness,
journalist

Espen Roness