Disclosure hevder de har rent mel i posen

Og letter litt på sløret om ny musikk.

Tidligere denne uka ble det kjent at Guy (20) og Howard Lawrence (23) i den britiske elektronikaduoen Disclosure blir saksøkt for å ha stjålet låtmateriale. Nå avviser guttene anklagene.

Inspirert av voldelig forhold

Disclosure på Øya 2013, foto: Kim Erlandsen/NrkP3.
Disclosure spilte på Øya i 2013. Foto: Kim Erlandsen  / NRK P3

En hittil ukjent låtskriver ved navn Katie Farrah Sopher hevder det er hun som står bak deler av teksten på låtene «Latch», «White Noise» og «You And Me», ifølge NME.  Erstatningsbeløpet hun håper på lyder £200 000 – altså rundt 2,3 millioner kroner.

Ifølge Sopher har Disclosure hentet deler av tekstene fra hennes skrivebok, som hun hevder ble stjålet av den angivelig voldelige ekskjæresten hennes i 2009.

Låtene skal ha vært inspirert av forholdet deres.

Hun påstår at ekskjæresten har gitt tekstene videre til kontakter i musikkbransjen uten hennes tillatelse. Han har avvist anklagene. Det samme gjør guttene i Disclosure via en uttalelse på deres offisielle Facebookside.

– Album nummer to er godt på vei

I uttalelsen skriver de at de ønsker å si noen ord for å rydde opp i spekulasjonene.

Alle låtene vi har satt navnet vårt på er skrevet av oss. Noen ganger skriver vi tekst og melodi i samarbeid med artisten som synger på låta (som Sam, Eliza og så videre) og den store Mr. Jimmy Napes (en musiker de samarbeider med, red. anm.), men det er alt. Og når det skjer, sørger vi for at alle krediteres riktig.

De understreker at de heller vil bruke tid på å lage ny musikk enn å kommentere ting som dette, men at det ikke føltes som de hadde noe valg.

– Vi er stolte av arbeidet vårt og måten vi jobber på. Det er utrolig frustrerende når noen prøver å ta det fra oss ved å hevde at vi har stjålet så mye som et eneste ord eller note.

Uttalelsen avsluttes på en hakket hyggeligere måte:

– Over til bedre nyheter… Album nummer to er godt på vei!

Les hele uttalelsen her: