– Emma Steinbakken viser en mer edgy og voksen side

17 år gamle Emma Steinbakkens låt fester seg ved første lytt. Sjekk ut ukas låtanbefalinger fra P3!

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Ida Eline Tangen, musikksjef


Ukas låt: Emma Steinbakken – «Let’s blow our feelings up with dynamite»
Dette er en sånn låt som fester seg ved første lytt! 17 år gamle Emma Steinbakken byr på en mer edgy og voksen side i «Let’s blow our feelings up with dynamite», samtidig som hun beholder det unge og lekne.

Genialt fengende melodipartier bølger seg i et sløyt og fargerikt lydlandskap. Produksjonen er frekk og genial. Lyden er skrudd til så det gir et småskittent anslag som låter interessant og smått ubehagelig i øret, og det føles som noen har tatt kvelertak på låta. Når filteret skrus av og Emmas organiske stemme åpner opp lydbildet, er det som om vi puster sammen.

Låta er produsert av Johnny Coffer, en mann som har jobba med navn som Beyoncé, Lykke Li og Panic! At The Disco. Emma Steinbakken kler plasseringen blant disse.

 

Ali Soufi-Grimsrud, journalist

Tomine Harket – «Affection»
Hvor er Karl Kani-hoodien og denimjakka? De store Shaq-skoa? Tidlig tenåringsangst? Popsangeren hiver meg halvannet tiår tilbake i tid når R&B-perla «Affection» treffer øregangene.

«Affection» kunne ha vært et spor på et Brandy- eller Toni Braxton-album fra sjangerens gullalder. Låta trykker på alle de riktige knappene hos en r&bikkje som meg sjøl – sval og drivende produksjon, og med Tomine Harket på vokal som ikke er på ukjent grunn her.

Det hun egentlig gjør er å bevise igjen at hun kler dette lydbildet ganske godt – og at «Affection» er blant artistens sterkeste kort.

Neste Planet – «Tatiana»
Jeg skal ikke juge – musikken som gir meg absolutt lavest puls er jazzete rap. Det gir meg en slags tro på at ting skal ordne seg, uavhengig om den positive følelsen har rot i virkeligheten. Men hei, det er vel egenskapene til god musikk. En flukt fra det kjipe mens du åpner døra til et sted hvor landskapet er frodig og behagelig.

Da er det jo meget fornøyelig at Neste Planet, som består av produsent Kvam og rapper Linni, har lansert albumet «Agua». Vi snakker 15 oppløftende spor som stundom gnistrer som solskinnet i et blikkstille vann (faktisk!). Det er superbehagelige greier hvor jazz, funk, Neptunes-elementer, og mer beat-snadder utgjør produksjonen, og munter tekst til å krone verket.

Strengt tatt er det ingenting i veien for å høre hele plata fra a til å, men for enkelhets skyld trekker jeg frem låta «Tatiana» – varme trommer a la tidlig Kanye West, ubekymret tangentklimpring, og annet gull med Linni som lirer av seg den ene hyggelige linja etter den andre. Solskinn i øra, dette.

 

Arianrhod Engebø, programleder i P3

Lil Halima – «Glue»
Det er noko med stemma til Lil Halima og kjenslene den setter i sving hos meg som gjer at eg alltid gler meg veldig til ho slepp ny musikk. Den heilt ferske «Glue» er ei nydeleg popperle med krysningar til R&B som verkeleg kler Lillian si jazzy stemme. Teksten er oppstemt, men på same tid nær, og står perfekt til det godt produserte lydbildet som både er friskt og fengande med god driv. Med andre ord, med «Glue» har Lil Halima absolutt levert til forventingane.

The Small Things + IINES – «Wake Up Aone»
Vi er nok fleire enn vanleg som vaknar opp åleine om dagen, men her har vi i alle fall ein oppstemt danselåt som vår felles allsang. «Wake up alone» er den første låta frå den norske EDM-duoen The Small Things og eg likar meget godt det eg høyrer. Produksjonen er leiken og energisk, og refrenget så ekstremt catchy at det setter seg i hovudet etter første lytt. Iines, som også er norsk, komplimenterer med sterk og interessant vokal som gir endå eit lag til låta. Det skal godt gjerast å ikkje bevege litt (les: masse) på kroppen under dei tre minutta det heile speler seg ut.

Ruben Gran, musikkprodusent

Okkultokrati – «Kiss Of Death»
Kjøss katta, det kiler i magen! Hvis dystopi, fart og spenning er noe for deg, bør du prise deg lykkelig over at Oslo-bandet har seks nye minutter til oss. De høres i mindre grad ut som de er utgravd fra gulvet i en råkjeller sammenlignet med tidligere, men det kler dem. Den grumsete metalpunken deres har nok aldri vært nærmere en stadion. Dersom verden åpner igjen forundrer det meg ikke om vi kan finne dem på en i fremtida. For dette er noe av det ypperste av krakilsk, drivende og mektig overveldende rock du finner for øyeblikket.
I mai slipper de femtealbumet «La ilden lyse». Jeg gleder meg til våren.

Likeable Lars – «Me And My Molly» (via Urørt)
Hva i all verden er dette? Det kribler perverst i meg, for instinktene roper samtidig at dette er både fantastisk og forferdelig. Hissige gospelsamples og en slags kritthvit soulvokal i dårlig fordekte mdma-hyllester har ofte den effekten på meg. Hvis det er dét vi har med å gjøre. Kanskje ér Molly faktisk en nydelig jente denne Lars har all grunn til å ville være alene med så ofte han kan.
Vi kan derimot tilbringe tid med denne låta, og prøve å komme til bunns i hva i kråkenes navn vi har med å gjøre. Hvis du tør, for dette er både farlig og frustrerende fett.

 

Daniel Ramberg, nettsjef


Erik & Kriss m/ OnklP – «Tipper hatten»
På godt og vondt: Erik og Kriss trenger vel ingen introduksjon. De er vel den rapduoen som har fått mest pes fra andre rappere de siste 15 årene, men også en av gruppene som har solgt mest, blitt spilt mest, og samlet flest folk til konsert. De har fem gull, dobbel platina, trippel platina og én fire ganger platina – ord som betyr noe for de over 25, men som er totalt ubegripelig for alle som aldri har kjøpt en CD-singel i sitt liv.

Det aldersspennet er også tematikken i «Tipper hatten», ett av tre spor på «Fasade Del 1», opptakten til det som visstnok skal bli det første albumet fra duoen siden 2013. Nå har bærumsrapperne blitt voksne, fått mer respekt i miljøet, fått andre verdier på privaten. «Før var det stas å være så kjent», rapper de, men nå vil de bare «slappe av / solbrent». Hva er vel da mer naturlig enn gi ut del 1 av det som virker som et rimelig omfattende albumprosjekt!?

Låta i seg selv er fin, den: En Kriss-produsert, blåsetung beat, perfekt til å veive russelua taktfast frem og tilbake. Erik og Kriss er tilbake! «Evigunge-gutta dine er i huset / for en følelse / du veit det blir trykk»! Ja, «trykk» med trøkk på y-en – de er fortsatt fra beste vestkant. Antageligvis er låta så lite påkoblet det som skjer i rap-Norge akkurat nå at de ikke får noen nye fans, men det er kanskje heller ikke målet. Det funker jo for fansen, dette? Den man uansett må tippe hatten for er OnklP, som klarer å ta låta ut av bare fjas og inn i noe litt mer substansielt, og sikkert får noen til å heller ville sette på «Pål Tøien» – det Tommy Tee-produserte, selvrefererende, Emile The Duke-på-skikkelig-nedtur-aktige førstesporet fra hans nye album – og ikke Erik og Kriss. Min oppfordring: Gjør litt av begge deler. Alt til sitt bruk. Kanskje Erik og Kriss er akkurat det du trenger nå?

 

Anna Nor Sørensen


Raw B – «Romance»
La meg gjøre det klinkende klart: dette er Norges neste r&b- og rap-stjerne. 17 år gamle Raw B fra Oslo imponerer stort med solide tekster, en stemme som skiller seg ut og et sound jeg tror vil strekke seg langt utenfor landegrensa og nå internasjonale lyttere. Jeg er mildt sagt gira på å følge med på denne sterke nykommeren fremover!

 

Morten Skogly, journalist

Combos – «Mad beef»
Combos har tatt rennafart og raser rundt i øregangene mine som en rabiat pitbull for tida. Bandet klekker ut den ene megacatchy låten etter den andre, med vokalist «Lillesmall» Axel Møller Olsen sine høyeksplosive hip-hop/punkrock-vibber i forsetet. «Mad beef» er den andre singelen fra det kommende albumbet «Steelo», som slippes 8. mai. Mer, Combos, vi vil ha mer!

Les også:
Tidligere Best akkurat nå-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3