– En låt som snakker direkte til hjerterota di

Fire nye låter er inne på vår Best akkurat nå-liste: Kapteinen, Ka2 & Coucheron, Stefanos Yowhannes og Skaar.

Skaar – «The scientist» (cover)

Da Hilde Skaar publiserte på Instagram at hun ønsket å covre favorittbandet Coldplay, lot ikke responsen vente på seg. Fra å nesten holde en minikonsert bestående av coverversjoner i Instastory, til å spørre hvilken låt som skulle tolkes. Valget falt til slutt på «The scientist», og ble sluppet 18 år på dagen etter originalen.

Sammen med blant annet Eivind Helgerød har Skaar klart å produsere noe nytt ut fra en velkjent og mye spilt låt. Her er det lite som minner om en singer-songwriter type låt du vil høre på en hvilken som helst kaffebar. Dette er tidvis så vakkert at det er til å grine av.

Dette er et cover som er laget med respekt og kjærlighet for låta slik den er, men om jeg hadde vært Chris Martin hadde jeg nesten blitt litt sjalu for at coveret er på grensen til å være bedre enn originalen.

Kristina Bye, journalist

Kapteinen – «Dagen pappa grein»

Vi husker alle den dagen vi selv oppdaget det: at våre foreldre bare er mennesker de også. Ikke superhelter med svaret på alt, men helt normale mennesker med sine egne feil, og sine egne fortvilelser.

På denne visa til Kjell Øverland fra Stavanger, bedre kjent som Kapteinen, får han også satt ord på akkurat hvordan det føltes: den dagen pappa grein, da stoppet hele verden. Låta utgis som en del av en kampanje for Kreftforeningen, og handler om den gangen Kjells bestemor døde av sykdommen.

Den er produsert av kompisen Coucheron fra Bærum, best kjent for elektronisk musikk, men er likevel pakket inn i et nesten helakustisk lydbilde, først og fremst preget av kassegitar og strykere. Det enkleste er av og til det beste, både i lyrikk og produksjon, og Kapteinen nailer atter en gang å skrive en følsom og upretensiøs låt som snakker direkte til hjerterota di, i helt klar tale.

Eskil Olaf Vestre, journalist

Stefanos Yowhannes – «Phone calls»

Her får du alt du trenger i en låt: Fengslende fra første sekund, nyyyyydelig vokal, som skiller seg ut fra mye annet man hører om dagen, og en mektig produksjon som byr på nye detaljer for hver lytt.

Tror faktisk ikke jeg kommer til å høre på noe annet enn den låta her hele helgen. Det er bare å gratulere Stefanos Yowhannes med en knallsterk debut, jeg gleder meg til å høre mer!

Anna Nor Sørensen, programleder

Ka2 & Coucheron – «Være med deg»

Det føles litt merkelig å sitte på hjemmekontor og vugge til en såpass dansbar låt når man trøkker i seg den sjuende kaffen for dagen. 2020 har blitt året hvor hverdagen har blitt den nye helgen. Kontrasten er stor, men det är vad det är.

Ka2 og Coucheron serverer oss lett og luftig kvalitets-discopop med «Være med deg», og jeg tar imot med åpne ører. Jada, vi er alle dritlei av situasjonen, men det betyr ikke at vi ikke kan nyte oppstemt musikk når vi rører i coq au vin-gryten enn å danse på klubb.

Riktignok handler «Være med deg» om avvisning, men denne lykke-infiserte produksjonen er ikke noe annet enn inviterende.

«Være med deg» er Ukas låt på P3.

Ali Soufi-Grimsrud, journalist