– Et koseprosjekt

De tre guttene i Seyem er overveldet over mottagelsen deres norskspråklinge r&b-konsept har fått.

– Vi lager mesteparten av musikken vår når natten og alkoholen har tatt over, og «Mer Mer Mer» er nok ikke et unntak. Sangen handler om hvor kjipt det er å gjøre det slutt med noen du virkelig liker, og tankene du sitter igjen med i etterkant. Og selv om det er skrevet utifra en konkret hendelse, er det nok en greie flere må gå gjennom i livet, sier Steinar Skaaheim (29), Filip Kollsete (25) og Petter Wahlen (27) om låta «Mer Mer Mer».

P3 Urørt mener:

«Mer Mer Mer» er en enkel, norskspråklig r&b-låt med stor slagkraft. Seyem formidler den vonde følelsen av å avslutte en forhold med stor troverdighet, og den såre vokalen, pianoet og det inderlige refrenget understreker stemningen.

Mer om: Seyem

Trioen som utgjør Seyem er også kjent som produsentene Tailors Music. De står blant annet bak låta A-Lagets «Funksjonshemmet» og «Gal» som gjorde Phil T. Rich til Årets Urørt. Tailors Music har laget musikk sammen siden 2009.

– Høsten 2011 tok vi med oss alt musikkutstyret til en liten hytte på Sørlandet. Der ble mye whisky og vin. Den ene dagen våknet vi opp til en norsk r&b-låt, som ble starten på prosjektet Seyem.

– Selv om vi i starten tenkte å pushe låtene til andre artister, fant vi etterhvert ut at ingen kan fortelle og fremføre våre historier bedre enn Steinar.

Seyem hytte studio

Slipper å ta hensyn

– Til vanlig jobber vi som produsenter for andre artister, mens Seyem er for oss selv. Vi slipper å ta hensyn til hva andre måtte tenke. Her får vi intuitivt utløp for våres ideer, følelser og tanker. Det starter veldig ofte med en beat eller melodi og så kommer teksten og topline ut i fra det. Sangene er ikke planlagte, de kommer av seg selv. Det å tvinge frem musikk har aldri fungert for oss. Musikken er veldig følelsesbasert og historiene selvopplevd, sier gjengen i Seyem.

De jobber for tida med et Seyem-album som har fått navnet Eva. I tillegg skal de jobbe med artister som Kaveh, Emilio, Store P, Phil T. Rich og A-Laget fremover. 

– Vi har også et par mer uventede samarbeid på gang, som vi ikke kan si for mye om ennå, forteller de.

seyem

Kjærlighet

R&b-tradisjonen tro, handler det meste av Seyems musikk om kjærlighetserfaringer. Inspirasjon henter de fra sjangerpionerer som R. Kelly om The-Dream.

– Vi hører på all slags musikk egentlig, men gjennom dette prosjektet kommer vel mesteparten av inspirasjoenen fra r&b. Og r&b er ingenting uten R. Kelly. The-Dream gir oss også masse inspirasjon. Begge lager ærlig og fantastisk musikk. Vi liker også tidligere Urørt-favoritter som Bendik, Anana og Phil T. Rich godt.

– Hvis dere får komme med en appell til folket?

– Elsk din famile, elsk dine venner og elsk til Seyem på soverommet.

Hør også intervju med Seyem i Urørt på P3, onsdag mellom 21 og 23.

Liker du dette? Legg gjerne igjen en kommentar med din mening i kommentarfeltet under.