BEST AKKURAT NÅ«Fokuset er å kose seg med små gleder»

The Weeknd, Neste Planet og Fay Wildhagen + Ane Brun er blant ukas anbefalinger.

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Ida Eline Tangen, musikksjef


Fay Wildhagen + Ane Brun – «When I let go» (live in Oslo)
Lukk øynene og sett på «When I let go». Sakte fylles headsettet av fragmentert lyd og strykere som leker seg fram til en melodi før Ane Brun samler låta med nær og lyttende vokal. Lydbildet beveger seg fra lite og utforskende til stort og omfavnende, de to kvinnestemmene til Fay og Ane komplementerer hverandre, og liveinnspillingen er så lekker at det føles ut som konserten foregår her og nå. «When I let go» er førstesingelen på Fay Wildhagens livealbum «Leave me to the moon» (live in Oslo), som ble spilt inn i Oslo Konserthus i november i fjor. Det er bare å glede seg til fortsettelsen!

Wolfgang Wee, programleder og musikkprodusent


Claptone + Mylo – «Drop the pressure»
I 2004 slo skotske Mylo gjennom med «Drop the pressure». Året etter ble den fulgt opp med det som skulle bli selve hitversjonen av låten, «Doctor Pressure», som var en mashup av originalen og Miami Sound Machines «Conga». Nå har Claptone, en av 2010-tallets mest fremtredende houseartister, hentet opp klassikeren og gjort en ny versjon av originalversjonen fra 2004 i kjent stil.

Ruben Gran, musikkprodusent


Ludvig Moon – «Østerdalen»
Du vet hvordan noe musikk liksom får deg til å føle at du flyr? Eller i hvert fall at det høres ut som noe som kunne vært fra en film, hvor det i det ene øyeblikket sveves sakte og lavt før det virkelig letter og et eksplosivt refreng løfter deg høyt opp, med overveldende utsikt over like overveldende natur? Dette er slik musikk.

Daniel Ramberg, nettsjef


Neste Planet – «Vannfall»
B-Boy Myhre-gjestede «Vannfall» er siste singel ut fra det kommende debutalbumet til Neste planet, duoen bestående av rapperen Linni og produsenten Kvam. Linni har kalt prosjektet «et litt jazzy venteværelse», og i motsetning til mye av det andre Linni lager, som kan føles seigt og introvert, virker fokuset til Neste Planet å være å ta inn verden, kose seg med små gleder, se det absurde i det hverdagslige og det hverdagslige i det absurde. Det gjelder også «Vannfall», og den type innstilling som rappes om i låta – «Ikke mist håpet / Ikke slipp taket / Regnet er digg / Vi kan sitte på taket» – gjelder kanskje nå mer enn noen sinne.

Anna Nor Sørensen, programleder

Michelle Ullestad – «Uro»
En spennende ny artist på Urørt-siden som skiller seg ut med denne vakre, gitardrevne balladen. Nydelig vokal og en tekst som treffer akkurat der den skal.

Rebecca & Fiona – «Fet House Mode»
Hver dag har føltes som en blanding av mandag og søndag denne uka, men det endret seg raskt da denne house-godbiten fra den svenske duoen Rebecca & Fiona fant veien til mine øreganger. Hvis ikke den pianolinja de serverer her får sving på vippefoten og helgefølelsen, så kan jeg dessverre ikke hjelpe deg.

Ali Soufi-Grimsrud, journalist


Magnus Bechmann – «What do you know»
Det tar omtrent et sekund før jeg tenker på åpningslåtene på D’Angelos comeback-album, «Messiah», når «What do you know» settes på. Og det er absolutt ment som et kompliment! Sleng på et par teskjeer med MGMT, så er vi der. Oppstemt i fullt alvor, på en måte. Sporet er dagsfersk, og det er ikke sånn at den nysoulete vibben som mikses med pop-elementene gjør vondt i øra og hodet.

The Weeknd – «Too late»
Jeg ble umiddelbart fan da kanadieren lanserte miksteipene «House of balloons», «Thursday» og «Echoes of silence» i 2010; melankolsk, og kanskje tidvis pretensiøs R&B, men likefullt temmelig underholdende. Siden starten har karrierepilen til The Weeknd skutt rett forbi det tåkete og elektroniske lydbildet, men han er på et vis tilbake utgangspunktet på «Too late». Lengtende greier med falsett og en dæsj mystikk.

Les også:
Tidligere Best akkurat nå-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3