– Følte meg som en rockestjerne

Etter et halvt år i mørket er Dreamon tilbake for fullt. Se ham fremføre Kendrick Lamars ”Swimming Pools” og den nye singelen ”Touch” akustisk i Popsalongen.

Med P3-spilte singler som ”Closer”, ”All Night” og ”Rise” bak seg, besøkte Anthony Osumanu Vartdal – bedre kjent som Dreamon – mandagens Popsalongen med sin nye låt ”Touch” og en coverversjon av P3-hiten ”Swimming Pools (Drank)”. 

Programleder Aishath åpnet sendingen med å omtale ham som den mannlige norske versjonen av Beyoncé – noe artisten ikke har noe imot. Men nervene kjente han likevel på.

– Dette er første gang jeg skal fremføre ”Touch” live, og jeg er litt nervøs, merker jeg, sa Dreamon.

– De fleste tror jeg snakker om ei dame i låta, men det gjør jeg ikke. Låta handler om å komme i kontakt med det man brenner for som i mitt tilfelle er musikk. Vi må gjøre det vi må for å nå det vi vil, forklarte han om sin nye singel.

Se og hør Dreamon fremføre hans nye singel ”Touch” i Popsalongen:

 

Les også: Dreamon vil bare ha en kjappis 

– Jeg var veldig mye lei meg

Dreamon forteller åpent om en periode der han var deprimert. Han var lei seg og laget ikke musikk lenger.

– Det var en periode jeg var veldig lei meg, men jeg vil ikke gå nærmere inn på det enn det. Jeg tror det gikk et halvt år der jeg kun satt inne uten å lage noe musikk. Men så fikk jeg tilsendt en låt av en kompis som handlet om å aldri gi opp på drømmene. Det var vel sånn ”Touch” kom til live, sier han.

Dreamon har med seg hele seksmannsbandet sitt i studioet på Marienlyst. Og med dem på plass er han fornøyd. Kendrick Lamars sang, som han har valgt som sitt bidrag til Popsalongens faste coverspalte, øvde de inn sent i går kveld.

– Helt ærlig: Det var mye kult på spillelista deres, men få av sangene som jeg hadde kjennskap til. Derfor ble det Kendrick Lamar. Låta er jo dødsfet, sier han.

Se Dreamon sin versjon av Kendrick Lamars ”Swimming Pools”: 

 

– Det der var kult, ass! Jeg følte meg som rockestjerne, sier han lettet etter å ha covret låta.

Les også: Kontroll i Compton

Fra breakdance til beats

Anthony forteller at han har gjort mye forskjellig før han som 12-åring tok tak i musikken.

–Jeg var nesten med i speideren, men klarte å svinge meg unna. Jeg har spilt fotball, skatet og holdt på med breakdance. Det var musikken i breakdancen som førte meg til beatboksing, og derfra til musikken jeg lager nå, forteller han.

Den siste uken har han jobbet med musikkvideoen til singelen ”Touch’,’ som kom ut i forrige uke. Videoen kommer førstkommende torsdag og gjenspeiler låten.

– Det er alltid utfordringer med musikk – noe jeg synes er gøy. Vi har brukt de fem siste dagene på å filme musikkvideoen som kommer på torsdag, avslutter han.

Dreamon er på besøk i Popsalongen. (Foto: Jonas Bødtker)
Dreamon er på besøk i Popsalongen. (Foto: Jonas Bødtker)