For første gang skriver Aurora en kjærlighetslåt

Fyll opp spillelista med ferske spor fra blant annet Aurora, Lotte og Spielbergs.

Resa – «Sunday»

Du kjenner ho kanskje best som Sonja i «Skam» eller Saxa i «Ragnarok», men Theresa Frostad Eggesbø har vist seg å ha fleire talent. Under artistnamnet Resa lagar ho musikk som er ein herleg hybrid mellom soul og pop, og det akkompagnert ei stemme som gjer meg mo i knea.

Låta «Sunday», som er frå hennar nye EP «Dumb and numb», er nesten så avslappande lytting at ein først kan få litt vuggesong-vibber av melodien, men Resa løftar det fort opp med energisk vokal der ho visar at ho har stålkontroll over stemma. I tillegg byr den på spicy, nokså sensuell tekst, som skrur opp temperaturen mange hakk.

Arianrhod Engebø, programleder

Aurora – «Exist for love»

At det skrives låter om kjærlighet er ikke noe nytt, men det har ikke skjedd før nå at Aurora gjør det. 23-åringen skriver på Twitter at hun aldri hadde trodd hun skulle skrive en sang om kjærlighet; «But now i am ready. My heart is ready», fortsetter hun.

«Exist for love» er en vakker, nedstrippet popballade. Auroras sofistikerte stemme beveger seg elegant mellom akustisk gitar og strykere. Det føles som å være i en romantisk svarthvit-film når Aurora maler bilder ved hjelp av klisjeer, finurlige observasjoner og kjærlighetsmetaforer i lekker blanding. Dette er en tidløs liten perle.

Aurora med «Exist for love» er Ukas låt på P3.

Ida Eline Tangen, musikksjef

Lotte – «Mess»

Det er kun noen uker siden hun var Månedens Urørt, og allerede er artisten fra Jessheim ute med ny musikk; oppløftende pop som treffer deg rett i trynet!

Den energifulle produksjonen med store, røffe synther passer godt til Lotte sin vokal, og hooket limer seg fast med en gang. En perfekt oppfølger til «Show me shadows», og jeg tviler ikke på at jeg kommer til å synge like mye på denne fremover.

Nina Gjertsen, programleder

Spielbergs – «Go!»

Ofte er det i kombinasjonene man finner den største kraften. Tenk bare på hva salt i karamellen har gjort for deg, eller hønens egg sammen med grisens sideflesk. Sol og strand, kaffe og kake, film og sofa. De mest givende er kanskje de uventede. Som for eksempel motivasjonslyrikk og gitarstøy. Der har i hvert fall Spielbergs truffet blink.

Gitareffektene og melodiene herjer side om side om oppmerksomheten samtidig som det oppfordres til å ta seg sammen, komme seg videre, se fremover, ha det moro. Akkurat nå vil jeg imidlertid bare bli værende i akkurat disse fire minuttene.

Ruben Gran, musikkprodusent

Innestengt – «Neste sommer»

Nei, dette er ikke en deLillos-coverlåt. Det er heller ikke en av de overflødige korona-låtene, selv om både den ferske duoen Innestengt og deres «Neste sommer» er et resultat av karantene.

Kjæresteparet Emilie og Bjarne fra Bergen har laget en skikkelig fin synthpop-låt som gir meg en nostalgisk følelse, og den gjør meg nesten like rørt som Bent Høies tale til ungdommen. Hvis begrepet «det går bra til slutt» hadde en lyd ville det vært «Neste sommer».

Anna Nor Sørensen, programleder