Frank Ocean med album i juli

R&b-stjernen slipper oppfølgeren til hyllede Channel Orange til sommeren.

Foto: Frank Ocean/Tumblr.
Frank Ocean annonserte sitt kommende album med dette bildet. Foto: Frank Ocean/Tumblr.

Etter mesterverket Channel Orange (2012), en rekke samarbeid med noen av musikkens største navn og svært bra konserter, har forventningene til Frank Oceans neste album lenge stått i taket. Men den mediesky stjernen har vært sparsom med informasjonen om når en oppfølger kan ventes – frem til nå.

I natt norsk tid bekreftet  en representant for artisten overfor amerikanske Billboard Magazine at det hittil navnløse albumet kommer i juli.

Annonsert på Tumblr

I forkant av artikkelen hos Billboard slapp Ocean selv nyheten via sin Tumblr-side. På det postede bildet poserer han sammen med en stabel av magasiner med tittelen «Boys Don’t Cry» og skriver «I got two versions. I got twooo versions…» («jeg har to versjoner»).

I 2012 annonserte han, via samme kanal, at han var ferdig som artist. Det stemte ikke; siden den gang har han blant annet spilt seg til toppkarakter på Hovefestivalen og samarbeidet med Jay Z og Beyoncé på deres respektive album fra 2013 og 2014.

Tidligere har Frank Ocean også brukt sin Tumblr-side til å annonsere at han er bifil. 

Avbrøt Øya-konsert

Frank Ocean dukket først opp med miksteipen Nostalgia, Ultra i 2011. Den varslet om en svært talentfull artist, og året etter slapp han sitt første offisielle album, Channel Orange. Det bød på låter som «Thinking Bout You», «Lost» og «Pyramids» toppet de aller fleste årets beste-lister, og skaffet artisten massiv oppmerksomhet.

I 2012 avbrøt han en svært imøtesett Øya-konsert etter fire låter, angivelig på grunn av mageproblemer. Ryktene svirret imidlertid om at han slet med å takle presset etter brak-debuten.

– Kjempegode nyheter

P3-programleder Ruben Gran er blant dem som gleder seg til albumslippet.

– Det er kjempegode nyheter at Ocean skal slippe nytt i sommer. Han har så til de grader vist seg som en langt over gjennomsnittet kløktig, dyktig og distinkt stemme på både mixtape og album. Like mye som jeg er rimelig overbevist om at det kommer bra musikk fra han også i juli, så blir det sannsynligvis også interessant. Det skader aldri.