Gabrielle til P3 Gull

Hver dag denne uken avslører vi en av artistene som skal spille på P3 Gull 29. november. Først ut: En fin frøken fra Bergen.

Årets vakreste musikkfest begynner å nærme seg med stormskritt: Lørdag 29. november er det nemlig tid for historiens andre P3 Gull.

I fjor fikk blant andre Karpe Diem og Röyksopp pris, mens Kvelertak, Nico & Vinz og Emilie Nicolas skapte twitterstorm og gåsehudfremkallende øyeblikk med sine opptredener. 5. november offentliggjøres alle de nominerte under forfesten på Parkteatret i Oslo, der du kan være med og lade opp til moroa med liveopptredner fra Kaveh, Kråkesølv, Frk. Fryd og Gabrielle.

Les mer: Bli med på P3 Gull-forfest! 

– Skal fyre av kanoner inn i historien

I helgen, under P3aksjonen, ble Marit Larsen sniksluppet som den aller første av liveartistene til P3 Gull. Men fra og med i dag letter vi ordentlig på sløret.

Hver dag denne uken slipper vi nemlig et nytt navn som skal sørge for musikalsk høytid under prisutdelingen 29. november. Og først ut er nettopp Gabrielle, som dukket opp i dagens Christine-sending for å annonsere nyheten selv.

– Målet er å lage noe som overgår alt folk har sett av meg av meg før, og en TV-sending som overgår alle andre TV-sendinger. Så det blir mange møter i forkant: “Hva om vi senker Prince ned i en kran fra taket, og så synger han “5 fine frøkner”, ler Gabrielle.

Artisten er sammenfatter ambisjonene for årets P3 Gull konsist slik:

–  En kveld som skal fyre av kanoner inn i historien.

Skriker av “Styggen på ryggen”

I fjor delte Gabrielle ut prisen for beste nykommer. I år er det særlig to artister hun mener fortjener en utmerkelse for norsk musikkmagi.

– Albumet til Emilie Nicolas stikker seg ut. Og Slekta og Onkl P – den låta deres, “Styggen på ryggen”. En helt sinnsykt bra låt. Jeg skriker hver gang jeg hører den. Typen min begynner å bli lei, forteller Gabrielle til Christine.

– En av landets råeste popartister

Gabrielle har opplevd knallsuksess med singelen “5 fine frøkner” det siste året.

Som live-alibi er også bergenseren et sikkert kort, ifølge P3s anmelder Trine Aandahl. Hun ga Gabrielle terningkast 6 for konserten under årets Slottsfjellfestival, og beskrev seansen som “45 minutter med en av landets mest egenartede og rå popartister.

Les anmeldelsen: Gabrielle, Slottsfjell (6/6) 

Akustisk magi

Selv om det er grunn til å tro at det kommer til å smelle fra de største trommene når Gabrielle går på scenen under P3 Gull, har hun bevist at hun mestrer et mer lavmælt format flere ganger de siste årene.

På forsommeren leverte hun en nær og strippet versjon av “5 fine frøkner” hos Christine (se videoen øverst i saken), og i samme program gjorde hun fjorårets julefeiring fantastisk vakker med versjonen av Disclosures “Help Me Lose My Mind”, gjort i duett med Margaret Berger.

 

Gjett riktig artist – vinn billetter til P3 Gull!

Mange klarte å resonnere seg fram til at dagens artistslipp var Gabrielle – godt hjulpet av denne snertne bildegåten med NRKs Abubakar “Abu” Hussain som blondine med attityd:

10443282_10152832322665996_8502535013643480832_o

Følger du med på P3s Instagram– eller Facebook-konto vil det komme lignende hint om de neste dagenes slipp.

Gjetter du riktig, er du med i trekningen om billetter til P3 Gull!