Velkommen til P3 Gull-forfest!

5. november avsløres de nominerte til P3 Gull i en direktesendt fest fra Parkteatret i Oslo. Gabrielle, Frk. Fryd, Kråkesølv og Kaveh spiller live, og du er invitert!

Lørdag 29. november er det tid for historiens andre P3 Gull. I fjor fikk blant andre Karpe Diem og Röyksopp pris, mens Kvelertak, Nico & Vinz og Emilie Nicolas skapte twitterstorm og gåsehudfremkallende øyeblikk med sine opptredener.

Se alt fra P3 Gull 2013

I år er Onkl P utropt som forhåndsfavoritt til å vinne pris, og 5. november offentliggjør juryen hvem som er nominerte i de ulike sjangrene. Det skal deles ut pris i kategoriene Årets nykommer, Årets live og Årets låt i tillegg til den høythengende P3-prisen. Sistnevnte har ingen nominerte, men i de øvrige kategoriene skal fem kandidater knive om juryens og publikums gunst.

Nominasjonene vil bli offentliggjort i en radiosending direkte fra Parkteatret i Oslo 5. november kl. 19. Befinner du  deg i Oslo er du hjertelig velkommen til å overvære showet gratis. Er du ikke i Oslo, kan du selvsagt høre hele moroa på P3. Og hvilken moro det blir!

Feirer norsk musikk

På samme måte som selve P3 Gull vil forfesten være en feiring av norsk musikk, med noen av våre fremste artister foran mikrofonene. Kråkesølv, Kaveh, Gabrielle og Frk. Fryd har alle vært med på å prege det siste musikkåret, og spiller live på Parkteatret og i radioen 5. november.

Ruben Gran og Christine Dancke arrangerte høstfest midt i Oslo sentrum. (Foto: Mattis Folkestad, NRK P3)
Ruben Gran og Christine Dancke. (Foto: Mattis Folkestad, NRK P3)

Kveldens programledere er Ruben Gran og Christine Dancke – som vanligvis leder hvert sitt musikkprogram på P3.

Christine håper flest mulig vil få med seg begivenheten.

– Det er så mange grunner til å møte opp! P3 Gull er jo utsolgt, men dette blir en fantastisk mulighet til å være med på førfeiringen av det norske P3-musikkåret 2014. Hvor ofte får du se Kaveh, Gabrielle, Frk Fryd & Kråkesølv på samme scenen helt gratis?

– Dessuten blir alle som følger sendingen enten på Parkteatret med oss, eller direkte på P3, de første som finner ut hvem som er nominert til årets P3 Gull priser. Spennende, konkluderer programlederen.

Kaveh heier på Nicolas

En av artistene som kan oppleves på Parkteatret denne kvelden er Kaveh. Unggutten fra Grünerløkka har opplevd megasuksess med hiten «Snufs» det siste året, og det er en reell sjanse for at han er en av dem som stikker av med en pris 29. november. Noe rapperen selv sier ville vært «en ære».

– Selv som mange, deriblant meg selv, er litt for «kule til å bry seg», så tilsier jo egentlig det å bli nominert eller vinne en pris på P3 Gull at musikkelskere med en substansiell forståelse gir deg en anerkjennelse. Det kommer fra folk med forståelse. Så det blir jo en bekreftelse på tingen du gjør er riktig, sier Kaveh til P3.

Kaveh var blant artistene som sto på scenen under historiens første P3 Gull i fjor.

– Det var rått! P3 Gull har så langt vært den beste prisutdelingen, både når det kommer til vibes og rent produksjonsmessig, spør du meg.

Selv har han en annen – muligens noe overraskende – favoritt når prisene deles ut den store kvelden.

– Hehe. Mens alle gutta bumper Young Thug, så driver jeg og smuglytter på Emilie Nicolas-skiva hele tiden. Helt vilt, sier rapperen.

Krangling og klemming

Juryarbeidet frem mot P3 Gull har vært ledet av P3s musikksjef, Mats Borch Bugge. Han er stolt over ståa i norsk musikk.

– Året har definitivt vært musikalsk markant i Norge, med en rekke suverene enkeltlåter, masse gode konserter og noen solide album. Videre kaprer norsk musikk stadig større terreng i det internasjonale markedet, både fra artist og produsenthold. Det sagt, berøringspunktene mellom de to størrelsene er flere og sterkere for hver dag.

Hvem som sitter i juryen er en nøye voktet hemmelighet, og Borch Bugge sier at store følelser har utspilt seg i arbeidet med å velge ut de nominerte.

– Juryarbeidet har pågått i noen måneder, med gode diskusjoner, krangling, et og annet slag i skulderen, klemming, lugging og golfapplaus. Vi går nå inn i sluttfasen av arbeidet – der alt skal konkluderes, noe som utvilsomt er en kime til dyptgripende konflikter og stille tårer på nakne musikkelskerkinn, sier han.

Dørene åpner 18.00, sendingen starter 19.00 presis. Gratis inngang. 18-års aldersgrense.

Sjekk ut arrangementet på Facebook!