– Burde ikke OnklP få en highfive?

Chirag fra Karpe Diem mener OnklP bør få pris under P3 Gull. Rap-rockeren selv er ydmyk.

Historiens første P3 Gull ble avholdt i november i fjor, og oppsummerte musikkåret ved å dele ut gjeve priser og holde et storslagent show. Nå som mørket så vidt har begynt å senke seg over landet, betyr det også at høstens store musikkfest nærmer seg igjen.

Chirag og Magdi ble mildt sagt overrasket da Karpe Diem stakk av med P3-prisen. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Chirag og Magdi ble mildt sagt overrasket da Karpe Diem stakk av med P3-prisen. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Få tak i billetter her og vinn billetter her!

Heier på OnklP

Akkurat som i fjor skal det kåres årets beste låt, nykommer og liveartist da P3 Gull arrangeres lørdag 29. november. I tillegg skal hedersprisen P3-prisen deles ut.

P3-prisen er kanskje den gjeveste av alle prisene, og skal gå til en artist eller et band med lang fartstid og mye innflytelse.

I fjor var det Karpe Diem som stakk av med den gjeve prisen og begrunnelsen var blant annet:

Karpe Diem har tatt en sjanger og åpnet den opp for et helt folk. På veien dit har de skapt noen uhyre presise snapshots av ung virkelighet. Tekstene holder et skyhøyt nivå, liveshowet er overveldende – sånt blir det en syk mengde hits av.

Les også: Karpe Diem stakk av med P3-prisen

Chirag er klar på hvem han mener bør stikke av med P3-prisen i år.

– Burde ikke OnklP få en highfive med fart i, for å ha gått inn i den rockegryta med balla på bordet?

Forventer ingenting

Chirag i Karpe Diem mener Onklp fortjener årets P3-pris. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Chirag i Karpe Diem mener Onklp fortjener årets P3-pris. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

OnklP, eller Pål Tøien som han egentlig heter, er kanskje best kjent fra duoen Jaa9 & OnklP. Det siste året har han også gjort suksess med prosjektet OnklP & De Fjerne Slektningene, sammen med blant annet Oslo Ess. Selv om han og slekta har mottatt mye ros, forteller han til P3.no at han aldri har hatt forventninger til å vinne en eneste pris.

– Forventninger ender stort sett opp i skuffelse når det gjelder prisutdliger, tono-utbetalinger og flaxlodd, sier han og fortsetter:

– Men så fett at Chirag sier dette! Han er en fin fyr og det er jo veldig kult at fjorårets vinner unner meg en pris. High five.

Han legger heller ikke skjul på at han koste seg på P3 Gull i fjor.

– Prisutdelingen var sjukt svær og proff i fjor, Jaa9 og jeg sto i baren og bare måpte når Karpe gjorde sin ting foran de gigantiske bokstavene og alt det der. Det holdt internasjonal standard og efterfesten var også en for bøkene.

– Hvilken norsk artist kunne du tenkt deg å se på årets P3 Gull?

– Jeg kunne godt tenkt meg å se Klish eller Shitrich.

Hør Klish her | Hør Shitrich her.

– En veldig fin kveld

Ikke nok med at Karpe Diem stakk av med hedersprisen, Norges mest populære rapgruppe fikk også æren av å avslutte showet med bangeren «Jens», og ristet Sentrum Scene så voldsomt at det var rett før jordskjelv-alarmen måtte utløses.

– P3 Gull var en veldig fin kveld! Ingenting er fetere for oss som skal spille enn at arrangørene tar produksjonen dødsseriøst, sier Chirag i Karpe Diem.

– Når det kommer til spesielt prisutdelinger er det ofte bedre å droppe arrangementet enn å se ut som lokal-tv. Gi oss i det minste en sjanse til å fremstå som bittelitt stjerner, ler Chirag.

Se alt fra P3 Gull i fjor her!

Se Karpe Diem avslutte P3 Gull med «Jens»:

– Kleint at ikke Nico & Vinz vant?

En av prisene med tøffest konkurranse i fjor var «årets låt». Til slutt var det Röyksopp med sitt Susanne Sundfør-samarbeid «Running To The Sea», som ble stemt frem til årets låt av folket.

Les også: – En ren NRK-låt vant

Da hadde elektronikaduoen utkonkurrert blant annet «Pstereo», «High Five For Life», «Out Of Yourself» og ikke minst Nico & Vinz’ «Am I Wrong?».

Sett i lys av Billboard-suksessen til Nico & Vinz, mener en litt skøyeraktig Chirag at kanskje «Am I Wrong» hadde fortjent å bli kåret til årets låt.

– Er det ikke litt kleint at Nico & Vinz ikke fikk årets låt nå? Hihi.

Se P3 Gull 2013 igjen her: