Hva finner Live på i år?

29. november skal P3 igjen hedre det beste innen norsk musikk. Varm opp med høydepunkter og se smakebit på årets show.

Er dere klare for høstens beste fest? Lørdag 29. november kan du igjen oppleve prisutdelingen P3 Gull, denne gang på H3 Arena på Fornebu.

Vil du være med på moroa? Vinn billetter her og få tak i billetter her!

Med kort tid igjen til den store prisutdelinga er det på tide på lette bittelitt på sløret. For eksempel: Hva slags sprell skal Live finne på i år? Ta en liten titt her:

Lurer du på hvem som er nominert i år? Ta en titt her

Men før den tid la oss mimre tilbake til fjorårets store fest.

29. november i fjor ble den aller første P3 Gull arrangert på Sentrum Scene i Oslo. En ny musikkprisutdeling ble født. Årets nykommer, årets låt, årets liveartist og ikke minst P3-prisen ble delt ut – dedikert til god, norsk musikk.

Her kan du se alt som skjedde på P3 Gull i fjor!

Det store øyeblikket var kanskje da programleder, Live Nelvik, skulle oppsummere fjoråret i musikk. Naken på en rivningkule svingte hun seg over publikumet mens hun trakk fram høydepunktene fra utlandet. Miley, Miley, Miley!

 

Se Live oppsummere fjoråret i musikk:

 

Hele showet ble åpnet av Nico & Vinz (som da het Envy), som nå lever de glade dager i USA. I løpet av året har de flyttet på andre siden av dammen for å nå ut til et større publikum – noe de klarte etter kort tid. Med en fjerdeplass på den amerikanske Billboardlista, en førsteplass på singellista i Storbritannia og åpningsnummer for Bruno Mars, har de tatt verden med storm.

Les også: Nico & Vinz + Jimmy Fallon = sant

 


Envys åpning av showet

Hip hop-eliten samla seg også til den store festen. Se Lars Vaular, Kaveh og Arif opptre her:

NB! Legg merke til Jan Fredrik Karlsen, Mia Hundvin og NRKs egen kringkastingssjef, Thor Gjermund Eriksen som bartendere!

 

Ikke nok med at at hip hop-eliten fikk vist seg fram, også artister som Truls, Emilie Nicolas, Kvelertak, CLMD og Karpe Diem stod på scenen.

2013 ble et svært godt år for blant andre Emilie Nicolas. Med høye terningkast over hele linja og hits som “Grown Up” og “Pstereo” tok hun Norge med storm. Selvfølgelig stod hun på scenen under den aller første P3 Gull.

 

Emilie Nicolas live

 

Flotte og fjonge mennesker, som ikke stod på scenen, dukket også selvfølgelig opp. Her kan du se P3 Gull-gjestene på den røde løperen!

Det var blant annet her stjerneparet Sandra Lyng og CLMD-Martin fant tonen for aller første gang…

sandra_martin

Og når P3 Gull ble sparket i gang, var det ingen tvil om at noen måtte få litt ekstra behandling. Andreas Imeland fra Søgne ble vinneren av konkurransen der han og tre venner fikk påspandert hotell, reise, styling, raider, og VIP-plass under utdelingen. Gulldag, med andre ord.

Ekstra behandling fikk også publikum oppleve da P3 plasserte Kvelertak på taket av Sentrum Scene. Wow-faktor.

Den spektakulære opptreden vakte også stor oppsikt.

– Det var veldig stas å få spille på taket! Dessverre gikk vi jo glipp av selve festen fordi vi var på USA-turné akkurat da. Vi får satse på at vi kan få det med oss ordentlig en annen gang, sier vokalist i Kvelertak, Erlend Hjelvik.

Diskusjoner raste i flere dager etter opptredenen, og folk argumenterte for at “dette er for bra til å være ekte”.

– Vi fikk jo ekstremt mye gode tilbakemeldinger. Resultatet ble faktisk så bra at folk mente vi hadde benyttet oss av skitne triks, som å spille inn låten i studio på forhånd. Det vil vi ikke ha på oss, sier Hjelvik og fortsetter:

– Vi brukte ti “takes” på selve låten, og endte opp med å bruke ett av dem. Det tar jo litt tid å bli varm i trøya når du står og spiller i minusgrader. Topping av ting er det alltid rom for, ellers hadde det bare vært å legga inn årene!

Kvelertak på taket

Den store P3-prisen gikk til Karpe Diem. De var også nominert til Årets liveartist. Juryen begrunnet vinnerne:

Vinnerne av den aller første P3-prisen har tatt en sjanger og åpna den opp for et helt folk. På veien dit har de skapt noen uhyre presise snapshots av ung virkelighet.

Karpe Diem fikk prisen rett før de skulle opptre med låta “Jens”. Etter å ha vunnet, spilt og samla seg litt var både Chirag og Magdi framdeles forvirra og glade.

– Å vinne ga en ekstra boost til showet. Jeg måtte nesten holde tilbake litt energi, sa Magdi rett etter showet.

 
Se Karpe Diems fremføring av «Jens» her:

 

Så må vi ikke glemme prisene som ble delt ut. Fire artister fikk ekstra heder og ære under gullkvelden – og årets nykommer ble den mystiske Cashmere Cat. Juryen mente blant annet at «Cashmere Cat er den mest spennende nykommeren i Norge i dag, som DJ, musiker, låtskriver og produsent har han allerede satt solide avtrykk i hele verden».

Les også: – Den mest spennende nykommeren her!

Magnus Høiberg, som han egentlig heter, var ikke til stede for å motta prisen, men sendte P3 en innspilt takketale sammen med hunden.

Årets beste liveartist gikk til Kaizers Orchestra, som mottok prisen av en tysk fan, mens årets hit ble kapret av Röyksopp & Susanne Sundfør med låta “Running To The Sea”.

Vil du vinne billetter til årets P3 Gull? Hør på P3 mandag 1. september der P3 deler ut billetter hver time.

 

Se P3 Gull 2013 igjen her: