Nico & Vinz klatrer på Billboard-lista

– Det er utrolig gøy å se at en gruppe som ble plukket opp av P3 Urørt i 2010 nå tvinger seg inn i amerikanske liv.

Det var tilbake i 2011 at det virkelig smalt for Nicolay Sereba og Vincent Dery.

Under artistnavnet Envy ble de først Ukas Urørt, før de imponerte under by:Larm med et liveshow som var misunnelsesverdig tight. I dag topper duoen lister i Europa og er radiolistet i USA med «Am I Wrong», som fortsetter å klartre på den amerikanske hitlisten Billboard Hot 100.

I natt rykket nemlig låta opp til 26. plass på den anerkjente lista.

– Vi er virkelig takknemlige for de gode nyhetene vi stadig får og det er utrolig spennende å oppleve det vi opplever nå, sier duoen til VG.

Les også: Veien til toppen

– En veldig sterk låt

Også musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge synes det er gøy å se at de stadig rykker på den amerikanske lista.

– Det er utrolig gøy å se at en gruppe som ble plukket opp av P3 Urørt i 2010 nå tvinger seg inn i amerikanske liv. Låta har hatt en voldsom fart i retning av topp ti de siste par ukene. Det er fire komponenter som spiller sammen. Selvoppfyllende profeti, hardt arbeid, et sterkt promoapparat i ryggen – og aller viktigst – en veldig sterk låt, forteller han.

Se Envy fremføre «Am I Wrong» på P3 Gull:

Vil erobre verden

Men det er ikke bare på Billboard-lista duoen stadig klatrer på. Tidligere denne uka havnet de også på niendeplass over de ti mest solgte låtene på amerikanske iTunes.

Les også: Derfor skiftet de navn

Det er ikke lenge siden beslutningen om å flytte over dammen til USA ble tatt – og det virker som Oslogutta tok det rette valget. Med gigantplateselskapet Warner Music i ryggen har den store planen alltid vært å erobre verden – noe de kanskje begynner å nærme seg.

Se Nico & Vinz live hos Christine!

– Vi har alltid hatt den selvsikkerheten på at vi skal få det til. Jeg mener at du kan få til alt om du bare legger nok energi og styrke inn i det. Denne mentaliteten, og at vi klarer å tenke på den måten, er nok mye av grunnen til av vi er der vi er i dag, sa de til P3 tidligere i høst.

Nico & Vinz – «Am I Wrong»: