Gucci Mane til Norge for første gang

Atlanta-rapperen kommer til Slottsfjellfestivalen, etter to år i fengsel og 9 hyperproduktive måneder.

På line-upen til sommerens Slottsfjellfestival, er nettopp hip-hop-sjangeren dominert av store headliner-navn – Mac Miller og G-Eazy er allerede på plass, og nå også Gucci, en selverklært trap-gud. Festivalen i Tønsberg varer fra 12. til 15. juli, og i tillegg til nevnte rappere kommer blant annet The Prodigy, Aurora og Tove Lo.

Sushi x Kobe er også på Slottsfjellplakaten. Om Onge Sushimane er inspirert av Gucci Mane, får være opp til andre å spekulere i, men han ventilerer uansett litt glede til P3:

– Å se Gucci Mane er jo en drøm som går i oppfyllelse, har fulgt med på han siden han bare var på Myspace! Gucci på Slottsfjell, Thugger på Øya! Blir en vill sommer!

Turbulent karriere

Gucci har satt spor i Atlantas trapmiljø, og han har omgitt seg med raptalent siden han startet for 12 år siden. Få rappere har produsert like mye musikk som ham, selv om han har vært inn og ut av fengsel siden 2005. Over de to siste årene har han redusert dopkonsumet han (blant annet) ble dømt for, og både ser og høres friskere ut enn på lenge. I september i fjor slapp han blant annet denne låten med Rae Sremmurd:

Les mer: Gucci Mane: Den flittige fengselsfuglen

– Storslåtte nyheter!

Tommy Tee, rapper, produsent og National Rap Show-sjef, kvikner umiddelbart til når P3 ringer ham med nyhetene.

— Dette er storslåtte nyheter for oss, siden dette blir første gang vi kan se ham i levende live her til lands!

Tee trekker også fram hvor ekstremt produktiv Atlanta-rapperen er, som slapp minst hundre låter i 2016 – fordelt på tre EP-er, tre miksteiper og to egne album – selv om han var fengslet fram til mai.

– Og det er jo bare hans egne ting! I tillegg har han gjort flere samarbeidsplater med andre rappere. Og aller viktigst – han har gjort positive forandringer i livet, noe som er tydelig i låtmaterialet. Men han var kanskje like produktiv i fengsel, hvor han slapp miksteiper på løpende bånd, avslutter Tee engasjert.

Les også: ANMELDELSE: Gucci Mane – Woptober