– Han klina med ekskona mi

“Spør han om hvordan det var å kline med ekskona mi” var et av spørsmålene vi fikk da vi hørte med fansen om hva de ville spørre Bastille om. Les hele intervjuet her.

Bastille er en av Hovefestivalens største navn i år, og naturligvis kryr det av ivrige fans av det britiske bandet på festivalens andre dag. I bakstageteltet sitter vokalist Dan Smith og tommis Chris Wood. Bandet er splittet opp for anledningen til å rekke over så mange intervjuer på så kort tid som mulig.

– Er det sant? Dette er det beste spørsmålet

Gutta er blide, men virker småstressa – for alle vil ha en bit av Bastille – og nettopp derfor tok vi, noen timer tidligere, turen ut på festivalområdet for å la fansen selv få sine spørsmål besvart av favorittbandet.

Rota med ekskona

En av de vi møtte på festivalområdet, en stor fan, fortalte at en av gutta i bandet klinte med eks-kona hans sist gang dere var i Norge. Hvem av dere var det?

Gutta bryter ut i latter. Lener seg bakover og tar seg til ansiktet.
– Er det sant? Dette er det beste spørsmålet, roper Dan.

– Vel, jeg gifter meg om to måneder så det er i hvert fall ikke meg, fraskriver Chris Wood seg kjapt.

Så… Hvem av dere var det?
– Jeg aner ikke. “We don’t kiss and tell”, sier Dan hemmelighetsfullt.

Drømmer om Rihanna

Bastille tok jomfrudommen hva gjelder utenlandsfestivaler på Slottsfjell for to år siden og forteller at de alltid er gøy å komme tilbake.

– Dette er vår tredje gang her og vi har rukket å få med oss både Disclosure, Banks og London Grammar, forteller de to, som mener det beste med festivalkonserter er å møte på de andre bandene gang på gang.

– Vi blir som gamle venner som møtes og har det gøy. Dessuten får vi sett mer av landene når vi er på festival. På den andre siden kan festivalspilling være svært frustrerende til tider fordi man ofte har andre band og artister man gjerne skulle sett, men som spiller på andre dager enn oss, eller samtidig. Det er kjipt, sier Dan.

– Foreløpig er det fortsatt kun en drøm

Sist gang gutta besøkte Norge, og da en av dem skal ha funnet tonen med en stor fans ekskone, tok de turen innom Christine på P3 for en prat og for å spille en livelåt. Den gangen fortalte de også om at de gjerne kunne tenkt seg å samarbeide med Rihanna om de fikk velge fra øverste hylle.

Se også: Bastille hos Christine live her!

– Det er fortsatt en brennende drøm for oss. Vi har prøvd å få tak i telefonnummeret hennes, men hovedteknikken har egentlig vært å snakke om det så mye som mulig så det forhåpentligvis en dag når frem til henne. Foreløpig er det fortsatt kun en drøm, men så lenge vi lever er det vel fortsatt håp, sier gutta som mener et slikt samarbeid hadde blitt fantastisk.

For de britiske rockegutta er glad i andre sjangere, og ikke minst, i å mikse de sammen. I mars turnerte de nemlig rundt med den amerikanske rapperen Angel Haze.

– Vi invtiterte henne med på en UK-turne. Vi er store fan og synes hun er helt fantastisk, og det er gøy å kunne få med seg artister som vi liker og som vi har lyst til å se.

Mer fra Hovefestivalen