– Han synger falsk med vilje, men er en av Norges flinkeste artister

Sløtface, Sondre Lerche og Zupermaria har sluppet nye låter denne uka! Her er låtanbefalingene fra P3.

Zupermaria – «E på saken»

Ukas låt på P3: Etter mange sterke singelslipp er Maria Træbakken ute med debutalbumet «Ka har du gjort nå Maria». «E på saken» er en fengende og engasjerende poplåt, med lekne temposkift. Maria leverer finurlige tekstlinjer på klingende bergensk, og lydbilde gjør at jeg trekker paralleller til andre Bergens-band, som Kakkmaddafakka.

Ida Eline Tangen, musikksjef

Sondre Lerche – «I could not love you enough»

Sondre Lerche en av de flinkeste musikantene vi har her i landet. Men av og til er han nesten litt for flink. Derfor er det gøy de gangene han tyr til grep som å synge falskt med vilje, hakke opp refrengene med slaktekniv eller bare pøse på med støy og styggedom i låtene sine. «I could not love you enough» er i utgangspunktet en pen, ny ballade i samme ånd som materialet i breakup-skiva «Patience» fra tidligere i år, men under overflaten ligger det noe galskap og bobler. Og etterhvert som låta bygger seg opp, kommer støygitarene frem til overflaten og bryter ut i fullt kaos. Deilig!

Eskil Olaf Vestre, journalist

Ary – «Angels»

Det er så godt å ha Ary tilbake. Men også litt vondt, for «Angels» er en særdeles melankolsk sang. Mange kjenner nok ennå den trønderske artisten best for samarbeidet med produsenten Carl Louis (eks CLMD), men på dagens singel gjør hun det klinkende klart at hun også er en rådyktig produsent selv. Minimalistisk elektronika med én fot godt plantet i klubben, sørgmodige strykere og en helt magisk vokalprestasjon. Høy gåsehudfaktor!

Eskil Olaf Vestre, journalist

Sløtface – «Doctor»

Det er snedig hvordan koronaen har begynt å påvirke musikken. I dette tilfellet har viruset fått punkpop-bandet Sløtface til å roe ned reka. «Doctor» ble opprinnelig skrevet til albumet «Try not to freak out» (2017) men ble droppa fordi den i følge NME ikke falt helt i smak hos plateselskapet (til store protester fra vokalist Haley). Nå har låta gjenoppstått i en ny og roligere innpakning, og er første smakebit fra «Slumber tapes», et halvakustisk album som kommer i oktober. «Slumber tapes» er født ut av en slags musikalsk abstinens forårsaket av Covid-19. Sløtface hadde akkurat sluppet albumet «Sorry for the late Reply» da pandemien avbrøt alle turnéplaner til bandets store frustrasjon. Utløpet ble å holde mer lavmælte, nedstrippa konserter (med popkorn og stearinlys!), som igjen førte til «Slumber tapes». Og bra er det, for bandet og stemmen til Haley kler denne innpakningen godt.

Morten Skogly, journalist

Jonas Alaska – «Oh my god»

Jonas Alaska har sluppet en perle av et album, breddfull av tidløse referanser til 60 og 70-tallet. Lydbildet og vokalen minner om gyldne guder som John Lennon, Neil Young og, som alltid med Jonas: Bob Dylan. Det er mye følelser og en heftig dose eksistensialisme og selvransakelse som skal ut i dette albumet, slik det skal være på en singer-songwriter, og låta «Oh my god» er ikke noe unntak:
Standing on the ledge alone this morning / Staring at the space that i was born into, torn i two / Scratches on my arms / I’ve turned off the alarms / Am I home, am I safe from harm.

«Oh my god» har vært med Jonas live siden rundt 2018, men fint at låta har fått et hjem på albumet «Roof came down».

Morten Skogly, journalist