Harris historisk igjen

Calvin Harris har slått sin egen listerekord.

Tidligere i år slo DJen og produsenten Calvin Harris en gammel rekord Michael Jackson hadde satt. Artisten som tidligere i sommer var innom Hovefestivalen klarte å få åtte av ti låter fra albumet 18 Months inn blant de ti mest populære i Storbritannia.

Calvin Harris har blitt historisk to ganger på rad. Foto: NTB Scanpix / Mike Coppola, AFP Photo.
Calvin Harris har blitt historisk to ganger på rad. Foto: NTB Scanpix / Mike Coppola, AFP Photo.

Ni på topp ti

Nå har også låta “Thinking About You”, der han har med Ayah Marar på vokal, klatra inn blant de ti mest populære låtene på de britiske øyer. Dermed er rekorden igjen slått, melder BBC.

Han er dermed også første artist i Storbritannia til å få ni topp ti-singler fra ett og samme album.

Harris var kjapp til å skryte av bragden på Twitter. «Made a bit of chart history today! Thinking About You went Top 10 in UK…the first time anyone has had 9 top 10 singles from one album!» skriver han på mikroblogg-tjenesten.

Calvin Harris har hatt mange eksklusive samarbeid med andre artister. Dette til tross; fra mange hold hevdes det at det nå er DJ-ene og produsenten som er de største stjernene – ikke vokalistene.

– Fremdeles bare en DJ

– Jeg vet ikke helt hva jeg synes om det. Jeg har holdt på med dette i mange år, og har jo merket en større interesse de siste åra. Det er selvsagt fantastisk, men jeg er fremdeles bare en DJ. En rockestjerne er noe helt annet, sa Harris da vi intervjuet ham under årets Hovefestival.

Les hele intervjuet med Harris: – Rihanna var en drøm som gikk i oppfyllelse

Den tidligere britiske rekorden for antall låter på topp ti fra samme album, før Harris, var det Michael Jackson som hadde. Han klarte sju topp 10-plasseringer fra to album: Bad (1987) og Dangerous (1991).