– Hennes beste singel på lenge

Både Astrid S og Cezinando har sluppet nye låter denne uka! Her er låtanbefalingene fra P3.

The High Water Marks – «Can You»

Hadde du slått opp «indie rock» i et lydleksikon (dersom det fantes slike), kunne denne med den største selvfølge vært illustrasjonen. Kanskje ikke så rart når du finner amerikanske The Apples In Stereos Hilarie Sidney i front, sammen med nordmenn som blant andre Per Ole Bratset. De gjør ingenting overraskende, men alt riktig for oss med svakhet for grums, melodi og hvinende gitarsoloer.

Ruben Gran, musikkprodusent

Astrid S – «It’s OK if you forget me»

Setter man på den dagsferske singelen «It’s OK if you forget me», åpner den med en overraskelse: har Astrid S begått en Taylor Swift? I likhet med den amerikanske superstjernens uventede album «Folklore» tidligere i år, er nemlig her plutselig rik, elektronisk pop-produksjon byttet ut med fullt fokus på nydelig vokal oppå en ensom gitar. Men neida, ett minutt uti denne smakebiten fra Astrids kommende album dukker omsider bassen og synthen opp. Likevel er dette helt klart en ny retning for artisten, og fra start til slutt kan låta helt klart beskrives som «minimalistisk». Hennes beste singel på lenge.

Eskil Olaf Vestre, journalist

Isah – «Blitz»

De første fem sekundene av Isahs «Blitz» høres forbløffende mye ut som de første fem sekundene av A-Has «Take On Me». Og der er jeg allerede solgt – nå har godgutten fra Stavanger meg på kroken. Men mer enn noe annet er dette en The Weeknd-hyllest, en norsk «Blinded by the Lights». «Strobelys», synger Isah inderlig oppå en deilig, melankolsk åttitallsbeat, «jeg er glad i blitz fra taket». Vi savner alle å få lov til å danse på byen, men her gir Isah oss i hvert fall en herlig hodetelfonlåt å vandre under gatelysene til denne helgen.

Eskil Olaf Vestre, journalist

Mathilda + Dagny – «Anyone Else»

Okay, vi veit godt at både Dagny og Matilda har fantastiske stemmer, men veit du kor fine stemmene deira høyrast ut i lag?! Høyr denne låta og eg lover deg gåsehud. Ikkje berre komplimenterer stemmene og artistane kvarandre på nydeleg vis, men teksten i låta «Anyone Else» er også ei nydeleg skildring av vanskeleg kjærleik som treff deg rett i hjartet. Ekstra kult er det også at Matilda har produsert og skrive mesteparten av hennar nye album «Retrospect», som låta er henta frå, på eigen hand.

Arianrhod Engebø, programleder

Metteson – «Harder»

Det er bare å rydde plass mellom Perfume Genius og Porches til Metteson i spillelista di først som sist, for dette er musikk du trenger i livet ditt. «Harder» serverer glitrende og dramatisk produksjon inspirert av 80-tallets synthtunge pop. Litt ubeleilig er det kanskje at denne låta får meg til å savne bekymringsfrie kvelder på tettpakkede dansegulv enda mer enn jeg gjorde fra før, men man kan i alle fall lukke øynene og late som med «Harder» på øret.

Anna Nor Sørensen, programleder

B-Boy Myhre – «Gammel person»

Dette er gøy for oss som husker post-crunk-perioden i begynnelsen av 00-tallet. B-Boy Myhres «Gammel person» er godt eksempel på hvordan man kan forvalte den morsomme tiden 20 år senere. Sammen med kompis Cezinando kjører de raps om den kommende pensjonisttilværelsen ledsaget av synthstikk og bass. Det er ikke mange elementer i sporet, og det er sånn det skal være, men til gjengjeld klasker den like bra som en dobbel espresso halv seks på morgenen.

Ali Soufi-Grimsrud, journalist

Pom Poko – «My candidacy»

Gøy! Pop punk? Kunstrock? Matterock? Spasmerock? Som salige Harald Are Lund kanskje ville sagt det: Jeg aner ikke hvilken sjanger dette er, og jeg bryr meg ikke. Pom poko fyker rundt som en ilter ildflue i lydlandskapet, rolig og søtt i perioder, spastisk, bånn gass og fete riff i andre, og alltid underholdende. Låta er andre singel ut fra albumet «Cheater» som slippes 6. november.

Sjekk også ut liveversjonen de gjorde av «My candidacy» under jubileumsuka til Urørt.

Morten Skogly, journalist