– Highasakite bør få P3-prisen

Årets P3 Gull nærmer seg med stormskritt. Vi har bedt fjorårets storvinner komme med sine favoritter.

Etter fjorårets utdeling var det en gjeng som hadde god grunn til å glise hakket bredere enn resten av salen. OnklP & De Fjerne Slektningene stakk av med to av fire priser, og kunne derfor smykke seg med titlene «Årets live» og «Årets låt». Sistnevnte fikk de for megahiten «Styggen på ryggen».

Vi har bedt gutta fortelle litt om hvordan det var og hvem de heier på i forkant av årets P3 Gull.

Hvordan var det å vinne pris for både «Årets låt» og «Årets live» på P3 Gull?

– Utrolig gøy! Det er et av de store høydepunktene våre fra i fjor. Det er de første prisene vi har fått og det var helt sinnsykt å stå der på podiet og motta dem.

OnklP med to priser på fjorårets P3 Gull. Foto: NRK P3
OnklP på P3 Gull 2014. Foto: NRK P3

Hvilken av de to prisene var gjevest?

– Hvis vi må velge må det vil bli «Årets live». Vi er hovedsaklig et liveband og det er stort å få anerkjennelse for det.

Hvem synes dere fortjener å vinne «Årets låt» i år?

– Det gis én stemme til Astrid S sin banger «2AM», mens en annen poengterer at Kygo sin «Firestone» er en joker, hehe… En annen i bandet mener Daniel Kvammen fortenar ein sånn pris og sistemann holder en knapp på Susanne Sundfør. Delte meninger, men det betyr vel at alle låtene er bra.

Hvem fortjener «Årets live»?

– Vi er fan av artister og band som er mye ute å spiller og Honningbarna er et av de bandene. Endeløse turneer i inn- og utland. Det blir alltid liv når de gutta setter igang på scena og det fortjener de årets livepris for. Susanne Sundfør var helt sinnsykt fett på Øya og det var visst Lars Vaular også. Igjen vanskelig å velge.

OnklP & De Fjerne Slektningene holder en knapp på Honningbarna. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
OnklP & De Fjerne Slektningene holder en knapp på Honningbarna. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Har dere merket dere noen ekstra bra nykommere i året som har gått?

– Rapperen Cezinando fortjener en stor shout-out. Cez for prez! Ary har gjort mye kult, og det er det mange andre som har gjort også. Vi har mye bra i vente.

Er det andre norske artister eller grupper dere synes fortjener litt ekstra heder og ære i år?

– Det er kult å bevitne suksessen til vår kompis Tom aka Matoma og alt han har fått til. All heder og ære til han. Ina Wroldsen er jævlig dyktig.

Hvem synes dere bør få årets P3-pris?

–Det er mye delte meninger innad i bandet her, men vi synes at Highasakite fortjener en sånn pris.

Her kan du se Highasakite spille «Keep That Letter Safe» på Christine Live:


P3 Gull går av stabelen 28. november på H3 Arena på Fornebu. Vi skal kåre vinnere i kategoriene årets live, årets låt og årets nykommer, pluss dele ut den litt ekstra gjeve P3-prisen. Årets låt og årets live blir stemt fram av publikum (avstemningene er nå avsluttet). Årets nykommer og P3-prisen avgjøres av en jury. Her kan du se listen over årets nominerte.


Har du lyst til å være publikum? Se HER.