Hør Snoops spretne spor

Sjekk ut den første, funky smakebiten fra det forestående albumet Bush.

Fra g-funk til reggae til funky toner. Han er kjent som Snoop Dogg, Snoop Lion og Snoopzilla – kjært barn har mange navn – men nå er Cordozar Calvin Broadus Jr. (42), som han egentlig heter, aktuell med en herlig disco-sak titulert «Peaches N Cream». Den amerikanske veteranen Charlie Wilson Jr. gjester kuttet.

Pharrell Williams avbildet i Oslo Spektrum. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Pharrell Williams avbildet i Oslo Spektrum. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Pharrell-produsert album

Dette er det første sporet fra det forestående albumet Bush som lanseres 12. mai. Sist Snoop slapp et album var da han var i rastafari-perioden, Diplo-produserte Reincarnated i 2012.

Les: Midtlivskrisa (3/6)

I denne omgangen har Snoop, som har solgt svimlende 30 millioner plater på verdensbasis siden debuten Doggystyle i 1993, hentet inn superprodusent Pharrell Williams for å snekre sammen Snoops 13. solofullengder. Og rundt nyttår teaset rapperen at albumet har fått med selveste Stevie Wonder på et spor.

Har laget monsterhits sammen før

Samarbeid mellom Snopp og Pharrell har vist seg å være ganske fruktbart da de har levert urbanklassikere i form av blant annet singlene «Beautiful» og ikke minst klubbschlägeren «Drop It Like It’s Hot» for over ti år siden.

I august i fjor spilte raplegenden i Oslo Spektrum. P3s anmelder trillet terningkast 4 og skrev blant annet at «selv om resten av festen jobber mot ham, tar Snoop Dogg vertskapsgeskjeften alvorlig nok».

Les: Kjøter på prøve (4/6)

Hør «Peaches N Cream»: