Høy på narkotika da superhiten ble lagd

Robin Thicke innrømmer at han ikke var med på å lage «Blurred Lines». Stjernen hevder også han har hatt et stort narkotika- og alkoholproblem det siste året.

Da «Blurred Lines» ble sluppet i mars i fjor tok den øyeblikkelig verden med storm. Men selv om låten er elsket av mange, er den også hatet av mange.

Dansegulv-fylleren har nemlig blitt omtalt som tiårets mest kontroversielle låt, og blitt anklaget for å oppfordre til voldtekt og være kvinnefiendtlig.

Nå får den allerede mye omtalte låten rettet søkelyset mot seg igjen.

Høy på Vicodin og alkohol

Robin Thicke var, på godt og vondt, en av fjorårets mest omtalte artister. (Foto: NTB Scanpix, Lucas Jackson)
Robin Thicke var, på godt og vondt, en av fjorårets mest omtalte artister. (Foto: NTB Scanpix, Lucas Jackson)

Nå kommer det nemlig frem at Robin Thicke, som tidligere har påberopt seg eierskap til låten, slettes ikke var så involvert i skapelsen som tidligere antatt.

I noen rettdokumenter fra april i år, som The Hollywood Reporter har fått innsikt i, forklarer artisten at han møtte opp i studio høy på narkotika og alkohol, og at kollegaen Pharrell Williams skrev «nesten hele låten alene».

– Jeg var høy på Vicodin (sterke smertestillende tabletter, journ.anm.) og alkohol da jeg var i studio. Jeg tror jeg ønsket å være mer involvert da låten ble lagd, så når den ni måneder senere ble en stor hit ville jeg ha litt av æren, sa Thicke i sin forklaring til domstolen.

– Sannheten er at Pharrell hadde beaten, og skrev nesten hele låten alene.

De avslørende dokumentene er hentet fra rettsaken mellom låtskriverne Thicke og Williams, mot soulsangeren Marvin Gayes familie, som hevder at «Blurred Lines» har stjålet fra en av Gayes låter.

– Heldig som var i rommet

Pharrell Williams innrømte til retten at han står bak "Blurred Lines". (Foto: NTB Scanpix, Richard Shotwell)
Pharrell Williams innrømte til retten at han står bak «Blurred Lines». (Foto: NTB Scanpix, Richard Shotwell)

Thickes forklaring er i strid med tidligere intervjuer, hvor 37-åringen har hevdet at han samarbeidet direkte med Williams.

I mai 2013 fortalte Thicke til GQ at han og Williams hadde Gayes «Got to Give It Up» som en felles referanse, som de sammen skrev «Blurred Lines» ut fra.

Hør Stjernepose på P13 snakke om låtkopieringen!

Nå sier han derimot at han «bare var heldig som var i rommet» da Williams skrev låten, og ville ta litt av æren.

– Etter å ha lagd seks album, som jeg både har skrevet og produsert selv, så var min største hit skrevet og produsert av noen andre. Jeg var misunnelig og ville ha anerkjennelse, sa Thicke i sin forklaring.

Selv om Thicke ikke var særlig involvert i skapelsen av «Blurred Lines» ble 37-åringen listet som en av låtskriverne, som gir han rett til en royalty på mellom 18 og 22 prosent.

Williams forklarte seg også til domstolen, og han syntes ikke det var rart at Thicke fikk sin del av kaken.

– Dette skjer hver dag i musikkbransjen, sa Williams.

Pharrell Williams bekreftet også at «Blurred Lines» er hans skaperverk.

Fylte vannflasken med vodka

Thicke innrømte også i retten at han hadde et alvorlig narkotika- og alkoholproblem i 2013, og forteller at han ikke sannsynligvis ikke var edru under et eneste av intervjuene han gjorde i fjor.

– Hver eneste dag jeg våknet, tok jeg en Vicodin for å starte dagen, før jeg fylte vannflasken min med vodka. Den drakk jeg av både før og under intervjuene mine. Jeg husker svært lite av hva jeg sa, fortalte sangeren.

Les også: Krisetallene fortsetter for Thicke

Dette skal også være medvirkende til den mye omtalte separasjonen fra kona Paula Patton.

– Jeg fortalte kona min sannheten. Det var derfor hun forlot meg, sier Thicke.

Se musikkvideoen til Robin Thicke – «Blurred Lines» ft. T.I. & Pharrell: