I studio med Karpe

Forskjellen mellom de to rapperne kommer tydelig fram når de legger siste hånd på sitt nye album. I kveld er de gjesteprogramledere i Lydverket.

Onsdagens Lydverket er viet Karpe Diem i sin helhet. Rapduoen har nettopp sluppet sitt fjerde album til gode kritikker – og et av innslagene i sendinga er en reportasje hvor vi følger gruppa i studio i Stockholm, mens de er i ferd med å ferdigstille den siste låta på albumet. Se reportasjen i toppen av saken!

Anmeldelse: Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden (5/6)

I nettopp denne prosessen kommer ulikhetene mellom Chirag Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid fram. Magdi har allerede lagt sitt vers på den siste låta – Chirag har ikke en gang skrevet ferdig sitt.

En jævel på Excel

For der Chirag ikke er noen langtidsplanlegger, har Magdi stålkontroll på det meste.

– Jeg er nerd og lager lister over alt. Chirag er definitivt mye mer spontan, sier Magdi.

– Han er jævlig god på Excel-ark. Jeg har ikke Excel, repliserer Chirag.

– Det er derfor jeg funker i den økonomiske delen av det her. Chirag er egentlig glad for det, for uten meg hadde han ikke hatt råd til å gå på byen, fastslår Magdi.

Karpe Diem er gjesteprogramledere i Lydverket på NRK2 onsdag klokka 22.30.

Se Magdi slite med manus her!

Finner glede i pissprat

Det er ikke bare på det organisatoriske plan det er forskjell mellom de to rapperne.

– Jeg tror en av de større forskjellene mellom oss er at han får energi av andre mennesker og av å være sosial. Av å være på Facebook, på Twitter. Jeg får mer energi av å være alene, og bruker den når jeg er sammen med folk, sier Magdi om bandkompisen.

– Han har ikke lyst til å ha Facebook, han har ikke lyst til å ha Twitter. Han har ikke lyst til å snakke med alle hele tiden. Jeg finner glede i å snakke med folk og høre på pisspratet deres, forklarer Chirag.

Mens Magdis gullkorn treffer fort internettet allikevel.

– Midt i en samtale kan han ta opp mobilen og tvitre. Av og til legger han ut det jeg sier, mens jeg sier det. Gjerne ting han synes er litt nerd. I sted tvitret han «Haha, spiller i gruppe med en nerd som sitter og løser Rubiks kube og tar tiden».

Mange felles minner

Karpe Diem har holdt sammen i 12 år.

– Jeg tror vi er to veldig forskjellige personligheter med mange felles minner. Det er det som binder oss sammen. Det er bare Chirag som vet hva jeg føler i de verste og de feteste situasjoenene jeg har vært i, utenom fra da jeg gifta meg. Bortsett fra det har alle de beste og verste opplevelsene mine vært med Karpe, og han er den eneste som kjenner hele den reisen, sier Magdi, som giftet seg med Oda Felicia Bardal Sigstad i juli i fjor.

– Jeg gleder meg til å få et minne som Magdi ikke er en del av. Men da må vel jeg enten i fengsel eller gifte meg, sånn som Magdi, fastslår Chirag. 

Se videoen til «Toyota’n til Magdi»: