– Ikke spill “Royals”

Det er meldingen stjerneskuddet Lorde gir radiokanalene.

Lorde med beskjed til radiokanalene. (Foto: NTB Scanpix, AP, Charles Howells)
Lorde med beskjed til radiokanalene. (Foto: NTB Scanpix, AP, Charles Howells)

17-åringen fra Auckland, New Zealand, som egentlig heter Ella Yelich-O’Connor, opplever en enorm suksess med den globle landeplagen “Royals”. Tenåringens prestasjoner har allerede blitt anerkjent av musikkbransjen: Debutsingelen har fikset henne to Grammypriser i kategoriene beste låt og beste solofremføring.

Sangen ble også løftet frem et av de beste sporene fjoråret hadde å tilby av P3-redaksjonen. Yelich-O’Connor har, foruten albumet Pure Heroine, gitt ut EPen The Love Club. Fullengderen ble anmeldt av P3s anmelder Marie Komissar som trillet fire øyne på terningen.

Les: Ungdomspoesi (4/6)

Vil gi pusterom

Men nå innrømmer hun at sangens hyppige rotasjon på eteren har kanskje vært for mye for lytterne.

– Jeg har lyst til at folk skal slippe å høre Lorde på radioen hele tiden. Det er litt sprøtt om dagen, forteller hun til V-Magazine før hun legger til: – Jeg vil gi lytterne et lite pusterom før jeg slipper noe nytt.

Hun forteller, i marsutgaven av magasinet, at hun ikke slår seg til ro med å bli stemplet som “stemmen av en generasjon” etter at en skribent kalte henne “dagens Nirvana”.

– Å, kom igjen. Jeg er sikker på at mange mennesker kommer til å lese det der og tenke “fuck off!”, sier hun.

Nesten 200 millioner visninger på YouTube

Stjernelivet, bestående av blant annet røde løpere, har visstnok vært en bisarr opplevelse for den unge artisten. – Når jeg kommer hjem, gjør jeg fortsatt det jeg alltid har pleid å gjøre. En del av meg syns det er rart å være en del av den verdenen der.

Se musikkvideoen til “Royals”, som i skrivende stund har underkant av 200 millioner visninger på nøyaktig tretten måneder: