James Blake røper samarbeidsplaner

Med sitt tredje album på vei, innrømmer engelskmannen at han har jobbet med Bon Iver og at Kanye West er på ønskelista.

Mange ble begeistret da James Blakes debutalbum kom i 2011. Siden den gang har han smeltet hjerter med sine liveopptredener verden over – blant annet da han trollbandt noen hundre oppmøtte på Parkteatret samme år.

I fjor slapp han albumet Overgrown, der han vant Mercury-prisen for beste britiske album. Nå jobber han med sitt tredje album – og røper til Billboard at flere store navn er med på den nye skiva.

Flere navn på lista

– Alle låtene på albumet er cirka 50 prosent ferdige, så jeg nærmer meg, forteller han og fortsetter:

– Jeg har skrevet litt sammen med Justin Vernon (Bon Iver) og håper det kan skje noe med Kanye West, når han er tilgjengelig. Det er også noen andre som jeg er veldig begeistret for som jeg er i kontakt med, men som jeg ikke vil nevne navn på akkurat nå. Det er vanskelig å si hva som vil ende opp på plata, men det er ganske spennende.

James Blake på Øyafestivalen 2013. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
James Blake på Øyafestivalen 2013. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

– Mye mer frihet

Med sin basstunge, følelsesladde og svale elektronika-soul headlinet han fjorårets Øyafestival, der P3s anmelder endte opp med å trille terningkast fire. Da P3 møtte han backstage før konserten fortalte han at han var godt fornøyd med året så langt.

Les Øya-anmeldelsen her.

– 2013 har vært et bra år. Jeg får reise rundt sammen med folk jeg liker, og trives veldig godt med det. I begynnelsen var det slitsomt, men etterhvert har jeg fått bedre spillesteder og tider, og flinke folk som organiserer – så nå er det veldig komfortabelt.

Til Billboard forteller han at livet hans har forandret seg enormt siden debutskiva i 2011 – og at han har det gøyere nå enn da.

– Jeg har fått et helt annet liv siden det første albumet og jeg har hatt mye mer frihet siden den gang. Albumet jeg skriver nå har jeg hatt mer fokus på og jeg har det mer moro, sier han.

James Blake – «Retrograde»:

Se James Blakes cover av Feists «Limit To Your Love»: